Home » Авторски страници

Дует „Ритон“ ще зарадва почитателите си в Чикаго на 1-ви март

2014.01.30 3 коментари
Spread the love

дует-ритон

От 21 февруари т.г. започва музикалното турне на дует „Ритон“ в Канада и САЩ. Дуетът на Катя и Здравко е един от най-успешните тандеми в българската естрада, който създава и изпълнява музика още от 70-те години на миналия век. Песните на „Ритон“ са познати и обичани от поколения българи.

Изявата на дует „Ритон” в Чикаго е планирана за 1 март 2014 г. и съвпада с началото на традиционния български празник „Баба Марта”. Главният организатор на турнето – Фондация „Експертни инициативи” има идея да организира и общо мероприятие, в подкрепа на българската общност в Чикаго, в което, освен дует„Ритон”, да участват и български деца от града.

Riton_650

В културната инициатива са поканени деца и ученици от български училища в Чикаго, които ще имат възможност да се изявят със стихотворение, песен, народен танц или някакво друго изпълнение по време на концерта на „Ритон“.

Тази година дуетът навършва 37 години  на сцената. 37 години, в които Катя и Здравко са изпълнили много песни и хитове,  имали са неизброими концертни пътувания и участия. Двамата се запознават още като студенти в  Българската държавна консерватория. Още тогава те се оформят като музикален дует, както и като партньори в живота. Популярните изпълнители имат зад гърба си  хитове като „Трябва да чакаш“,  „Някога, но не сега“, „Накъдето ми видят очите“, „Джалма“, „Прегърни ме“ и мн. др.

Турнето на „Ритон“ в Канада и САЩ започна с Монреал, Торонто и Калгари, и включва в САЩ, освен Чикаго, също Лас Вегас, Тампа, Хюстън, Далас, Сент Луйс, Минесота, Финикс, Ню Йорк и др.

3 Comments »

  • Бай Петко said:

    А така случайно да сте се сетили да напишете къде ще бъде концерта, от колко часа, или това няма значение ? Или сигурно е на централния площад в Чикаго ?

  • Mariana said:

    Това още не е уточнено, г-н бай Петко. Не бе подадена такава информация от организаторите на концерта – за точното място и час, която да е стигнала до нас. Когато това се случи, ще информираме разбира се читателите си своевременно.

  • Mariana said:

    На плаката, добавен към публикацията, може да се види точния час и място на концерта.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.