Home » Авторски страници, политика

Пореден протест в София в защита на българската земя

2013.12.12 Няма коментари
Spread the love

Утре, петък, 13-ти декември от 17,00 ч., отново сме до паметника на патриарх Евтимий в София, за да защитим българската земя. Нека всички, които мислят за България, ни подкрепят.

Румен Дечев,  Фейсбук група “За земята на България”

1470423_10202341754212434_1718619035_n

Из описанието на групата:

ПРОДАВАМЕ ЗЕМЯ — ПРОДАВАМЕ ПОМИНЪКА СИ

Преди не много години основният поминък на българина е бил земеделието.

В наши дни, благодарение на целенасочена законодателна политика, огромна част от плодородната земя е в ръцете на:

– спекуланти – акционерни инвестиционни дружества и фондове, които не я обработват, а я разиграват с акции на фондовата борса. Те не генерират приходи в хазната и спъват развитието на земеделието;

– чужди компании – изкупуват земята чрез български фирми или подставени лица. Те притежват повече от половината обработваема земя, което им позволява да влияят върху посоката на икономиката и държавата ни;

– едри зърнопроизводители – за обработка на 100 000 дка пшеница са достатъчни 40 души. Това води до обезлюдяването на цели региони. Докато отглеждането на плодове и зеленчуци изисква много повече работна ръка и осигурява поминък в селата.

ПРОДАВАМЕ ЗЕМЯ — ПРОДАВАМЕ ХРАНАТА СИ

Към 2012 г. внасяме над 80% от храните, които консумираме. Причината, от една страна, е тоталното отваряне на пазарите ни без приемане на елементарни защитни механизми за дребния и среден български производител. От друга страна, заради безконтролното изкупуване на земя, огромни площи от страната са заети от монокултури (зърно, рапица), предназначени единствено за износ. Това унищожава традиционните за България зеленчукопроизводство и овощарство и ни прави зависими от вноса на евтини нискокачествени храни.

ПРОДАВАМЕ ЗЕМЯ — ПРОДАВАМЕ ТЕРИТОРИЯТА СИ

През 2005 г. по повод присъединяването ни към Европейския съюз, без допитване до народа и под натиска на трима посланици (САЩ, Израел и Турция), българският парламент променя Конституцията, разрешавайки на европейски и други граждани и фирми да купуват свободно земя в България.

Мораториумът върху тази промяна изтича на 1 януари 2014 г.

Договори за продажба на земя на чужденци вече са подготвени и очакват новите собственици от 1.01.2014 г. Не е известно колко голяма е територията, която ще бъде прехвърлена на чужди физически и юридически лица след тази дата. Сигурно е само едно: ПОСЛЕ ЩЕ Е КЪСНО.

При сегашните ниски цени на земята ни и липсата на каквито и да било регулации и законови защити, България е изправена пред опасността от заграбване на цели области от нейната територия.

ПРИМЕРЪТ ПАЛЕСТИНА: Когато се създава държавата Израел, нейни граждани започват масово да изкупуват земята на по-бедните от тях палестинци. Облагородяват я и се заселват. След време те отнемат огромна част от територията на Палестина под претекст, че земята е тяхна и вече населена с израелци.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.