Протест на преподаватели от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, подкрепящи действията на „Ранобудните студенти“, започна пред Ректората. Около 60 души се събраха пред университета, съобщи „Дарик„.

655-402-studenti

Това са преподаватели, които подкрепят акцията на студентите, окупирали Ректората в знак на протест; има и студенти, и граждани.  Преподавателите са донесли книги, по които те обучават своите възпитаници и обявяват, че това е начинът да покажат своя протест.

Сред четивата са това на Захари Стоянов „Из записките по българските въстания“, но и още книги на Димитър Димов, Георги Марков, „Мъртви души“ на Гогол, а има и книга, озаглавена „Ленин“.

Те заявяват, че единственото искане, заради което излизат пред Университета, е оставка на правителството. Други искания нямат.

Междувременно протестиращи блокираха за кратко движението на Орлов мост. Там са се събрали около стотина души, които скандират: „Оставка“. Движението е спряно, като полицейски коли са отцепили булевард „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „Цар Освободител“, за да не допускат автомобилите до изтеглянето на протестиращите.

.

Снимки:  Боби Тошев, БГНЕС

Източник: Vesti.bg