Home » Избрано, литература, политика

Гардиън: Българите емигрират не заради бедност, а поради беззаконие (Бъзикилийкс)

2013.12.08 11 коментара
Spread the love

Истината такава, каквато можеше да бъде!?

Сhergar,  Neverojatno.wordpress.com

Зловещо предупреждение отправи шефката на изпълнителната агенция “Главна инспекция по труда” в интервюто си за английският вестник “Гардиън” по повод вероятността български работници да залеят Великобритания след падането на ограниченията от първи януари догодина. Коментарите под интервюто, показват потреса на англичаните, сблъскали се с разголената българска действителност. Ето и самото интервю:

– Г-жо Михайлова, благодарим Ви, че се съгласихте на това интервю. Както знаете, от известно време в нашата държава усилено се спекулира с възможността българи да наводнят нашия пазар на труда и да подбият цените. Смятате ли, като човек добре познаващ действителността на българския трудов пазар, това за реална опасност?

– Разбира се, това е логична последица от дългогодишната политика на пазара на труда в България, или по-скоро от липсата на такава. Аз лично прогнозирам, че не по-малко от един милион българи ще залее вашия трудов пазар, и то още през първите месеци на следващата 2014 година. Общо взето куцо, кьораво и сакато, водено от все още останалите читави българи, ще се изсипе при вас. Това ще бъде картина, подобна на ослепените самуилови воини, ако знаете за какво става въпрос, с тази разлика, че тези, които ще дойдат, са ослепени не от враг, а от собствените си управници.

– Не знаем за какво става въпрос що се отнася до тези самуилови воини, които споменахте, но ще потърсим информация. Да се върнем обаче на Вашето твърдение – Вие твърдите, че всички, които могат, ще дойдат при нас! Правилно ли сме ви разбрали?

– Абсолютно правилно. Те не просто ще дойдат, те ще се изсипят!

– Но защо, какви са причините? Чували сме, че са ви малки заплатите, но нима всички са готови заради парите да изоставят своята Родина?

– Вие не познавате процесите в България. И това прави невъзможно да разберете какво и защо се случва. Ще се опитам да ви обясня. На хартия България е държава, и то правова държава, членка на Европейския съюз, но това е само на хартия. Слабото място на този съюз е бюрократичната машина, тя работи въз основата на документи, без да си прави труда да проверява реално какво се случва, явно защото разчита на спазването на директивите и законите, отпечатани също на хартия. Това обаче, що се отнася до България, е една безумна утопия, а реалността е най-мрачната антиутопия.

Реално държава България не съществува. Държавата се крепи на законност и ред, а такива в страната ни няма. Всички държавни институции са всъщност репресивен апарат в ръцете на кликата, завзела властта, и това не е явление от вчера. Законите са оръжие, насочвано срещу непослушните, те нямат всеобхватна сила. Това, което тласка българите към емиграция не е бедността, както си мисли обикновеният европеец, а именно беззаконието, облечено в законност. Българите са миролюбив, но свободолюбив и горд народ, който е изправен пред дилемата да се бори или да емигрира.

– Е, защо тогава не се бори?

– Защото това не е тази борба, която вие си представяте – мирни протести, будно гражданско общество и прочие кухи утопични представи. Става въпрос за кървав сблъсък с мафията, завзела държавата. Българинът трябва да лее кръвта си, но това той най-малко желае. Още повече, след като десетилетия наред му втълпяваха, че подобни силови методи не са демократични, правови и цивилизовани, и това е така когато става въпрос за цивилизован враг. Ние обаче сме изправени срещу мафията; мислите ли, че като викате под прозореца на престъпника, че е престъпник, той ще се трогне?! Напротив, ще се усмихне иронично и вие нищо не можете да направите.

– Нима твърдите, че единственият начин да се оправите е през леенето на кръв – и то вие, която сте държавен служител?!

– Да, твърдя го. Поставете се на мястото на обикновения български работник. Огромната част от фирмите по един или друг начин са свързани с политически лица и партии. Те ежемесечно отчитат част от своите печалби на тези партии и лица, които са всъщност различни мафиотски кланове. Дори един български политик открито нарече това явление “обръчи от фирми”. Казвате, че аз съм държавен служител, но знаете ли какво е чувстовото да си държавен служител, когато държавата е завзета от мафията, когато държавата не съществува? Аз съм част от декора, аз съм спусъкът на оръжието срещу непослушните бизнесмени, срещу тези, които са решили, че са натрупали достатъчно богатство, за да се доберат самите те до властта. Аз не работя в интерес на обикновения работник, каквато би трябвало да е моята функция; аз работя за интересите на тези, които са се добрали до властта. Те ме използват да притискат непослушните, те упражняват чрез мен натиск и репресия срещу конкурентите си.

Аз не мога да защитя правата на обикновения работник; аз мога да играя роля, че ги защитавам, но не е така. Всички знаем, че нещата в отделните фирми се движат само по документи законно, а всъщност никой не спазва трудовото законодателство. Самите политици, които коват законите, в собствените си фирми не го спазват, защото това законодателство е декор, предназначено е да умие очите на простите маси, но не и да действа. Какво е за някой, който трупа милиони, едно административно предупреждение и някаква си глоба от няколко хиляди, сравнена със загубата на доход за сигнализиралия ни за нарушения работник? Нищо. И всички го знаят. Кой работник ще се изправи срещу шефа си, когато знае, че всички са такива, че положението е същото, независимо в коя фирма отиде да работи, и че законът по никакъв начин не го подкрепя в евентуалната му борба за законност?

Друго щеше да е, ако бизнесът на подобни “бизнесмени” се национализираше и след това приватизираше наново, ако работникът получаваше за своята борба срещу подобни явления не уволнение, а доход, който да му осигури бъдещето до края на живота му. Нима това е невъзможно? Не е, но не е изгодно за властта на мафията, защото, както казах, няма нито един закон или институция, която реално да работи в защита правата на редовия гражданин, на отделния работник. Всичко е декор, но декор, който може и се превръща успешно в оръжие срещу тези, срещу които това е необходимо в момента.

– Нима искате да кажете, че в България цари Анархия?

– Нищо не разбирате! Дори не знаете какво е Анархия. В България цари не Анархия, а беззаконие. Защото Анархията означава безвластие, а в България имаме власт, но тя е в ръцете на мафията. Анархията идва тогава, когато хората са се развили до такава степен, че не съществува човек, който би искал да навреди на друг, тогава няма нужда от власт и има Анархия. Беззаконието е тогава, когато има закони, но те се прилагат избирателно. Не бъркайте едното с другото. Анархията е плод на човешката солидарност и взаимопомощ, беззаконието – на човешкия егоизъм и алчност.

Ето в това положение се намира българският работник, той познава законите, но знае, че не може да разчита на тях, защото те не са писани в негова полза. Всеки работодател в България може да тъпче безнаказано работниците си, стига да се отчита редовно на мафията във властта. Всеки работодател определя сам законите в своята фабрика, и това го знае всеки работник. Няма правила, няма закони – има власт в най-тъмния смисъл на това понятие. Власт тиранична и неограничена – власт, използваща закона не като лекарство, а като оръжие. И лошото е, че ако се опълчиш срещу това беззаконие по законен начин, върху теб ще се стовари законът. Защото “законът е за робовете”. За тези, които трябва да бъдат превърнати в роби.

Затова всеки, който може, ще емигрира във вашата държава.

– Но това е невероятно и не може да е истина! Как може да се промени това положение?

– С кръв. Няма друг начин. Няма как да победиш престъпника, завзел закона, освен с кръв? С неговата и своята кръв! Работниците трябва да се изправят срещу тези свои работодатели, които не спазват закона и са се поставили над него. На беззаконието трябва да отговорят със сила, брутална и целенасочена. Трябва да рушат имуществото на олигарсите. Техните коли, къщи, яхти трябва да бъдат опожарявани. Техните фабрики – завземани. Самите те затваряни до живот, а при съпротива – убивани. Но всички тези възможности са погребани дълбоко в подсъзнанието на българите, неприемливи са, ужасни са. Дори и за вас. Затова българите избират да емигрират – те не бягат от бедността, а от беззаконието, от мафията.

Разберете, България не е държава. Политиците и всички останали държавни служители са мафиоти, или в най-добрия случай безропотни марионетки. Прокурори, съдии, инспектори – всеки, който има някаква власт в тази държава, е оръдие за репресия, за подчиняване на масите, заплаха за стремящите се към властта. Дори и да има сред тях някой свестен, той не може да промени нищо. Системата го смачква, сдъвква и изплюва. Отново ще ви повторя: в България законът не е Закон, а е оръжие в ръцете на Мафията. Как да се пребориш с това?

11 коментара »

 • sponza albena said:

  мога да кажа само,че съм възхитена от личността на г-жа Михайлова !

 • Владимир Бранков - пенсионерb said:

  Абсолютно точен и жесток анализ! Респект!

 • Аз said:

  Уви, това е истината 🙁

  Оставка,избори,пълна лустрация на ДС!!

 • минаващ said:

  За съжаление сте пропуснали да напишете, че на този сайт, от който сте прекопирали материала, вдясно е написано следното:

  Всичко написано на тази страница е художествена измислица и не отговаря на действителността.
  Съвпадението с реални събития, свързани с дей- ствително съществуващи субекти и обекти, носещи същите имена както героите в изложените писмени текстове е случайно и неволно. Всеки читател и посетител на тази страница приема безусловно гореизложеното.
  Читателите са единствените, които носят отговорност, за това как приемат информацията от художествените измислици. Никой няма право да я разпространява (информацията), тълкува и внушава като истинна. Всеки, който отказва да приеме написаните пра- вила трябва да напусне този блог незабавно.
  Авторите на блога НЕ носят съдебна, финансова, наказателна или каквато и да е друга отговорност за морални или финасови, или каквито и да е било щети нанесени от или косвено произтичащи от публикуваната информация. Творческите измислици са защитени от конституционно гарантираната свобода на словото, както и от авторското право и всички сродни нему права. Използването на материали от този блог става само с разрешение на авторите му или ако сложите линк към нашата страница.
  Собствениците на блога ще отстраняват текстове от сайта си само при условие, че нарушават авторските права на други лица. Всеки, който посещава тази страница, автоматично се съгласява и приема задължителните правила на авторите на същата, изложени в горния текст.

 • Mariana said:

  Добро утро, дето се казва, Минаващ.

  “Открихте Америка”.

  Разбира се, че в сайта Невероятно.инфо /Бъзикилийкс/ всички текстове са художествена измислица. Този текст е препубликуван в Еврочикаго в рубриката “Избрано”, която е за препрепубликации от други медии. И разбира се има хипервръзка към изданието източник, както се прави в подобни случаи. А копиране, драги Минаващ, значи да вземете нещо от някъде и да го подпишете като ваше, това значи копиране.

  Най-отгоре и в препубликацията пише “Истината такава, каквато можеше да бъде!?”. А и в самото заглавие на препубликацията пише в скоби “Бъзикийликс” – а който не е бил внимателен да забележи тези неща, може да реши като вас, че сме подвели читателите, или пък да реши, че текстът не е художествена измислица, както и някои читатели са решили.

  Това не значи, обаче, че трябва да бързате да отправяте обвинения.

 • angel markov rangelov said:

  ДО
  МИНИСТЕРСТВО НА ИКОНОМИКАТА И ЕНЕРГЕТИКАТА
  ГР. СОФИЯ

  КОПИЯ ДО:
  ДКЕВР
  НС – КОМИСИЯ ПО ЕНЕРГЕТИКА
  ГЛАВЕН ПРОКУРОР
  НАЦИОНАЛЕН ОМБУДСМАН
  ГРАЖДАНСКИ КОНТРОЛ
  ГР. СОФИЯ
  РАЙОНЕН СЪД ПЕРНИК

  Към Ваш изх. № 94-А-180/24.10.2013 год.

  Уважаеми г-н министър Стойнев,
  С копие на горното писмо, адресирано до г-жа Анжела Тонева – Председател на ДКЕВР, ме уведомявате, че МИЕ изпраща по компетентност на ДКЕВР становище относно проект на Общи условия за продажба на топлинна енергия за битови нужди от “Топлофикация София” ЕАД на клиенти в гр. София (ОУ, общи условия).
  Със Заповед № З-Е.201/05.09.2013 год. на Председателя на ДКЕВР е назначена работна група за изготвяне на доклад по заявлението на “Топлофикация София” за одобряване на Общи условия за продажба на топлинна енергия за битови нужди от “Топлофикация София” ЕАД на клиенти в гр. София, представен за обсъждане в открито заседание на ДКЕВР, проведено на 10.12.2013 год. в сградата на ДКЕВР.
  В раздел ІV. Права и задължения на продавача, т. 3.3. В чл. 6: 3.3.2. работната група прецизира, че, продавача следва:
  -“4.да поддържа съответствие между потребностите от топлинна енергия на сградите и топлинната енергия постъпваща в абонатните станции с приетия метод на централно регулиране”
  С пореден № 8 от т.3.3.2, работната група прецизира текста така:
  -“8. да извършва настройка на абонатните станции и системите за автоматично регулиране на топлоподаването в сградата в съответствие с топлинните товари на сградите инсталации и избраните метод за централно регулиране и температурен режим за отопление, за вентилация и за битово горещо водоснабдяване”.
  Работната група предлага “В цялост чл. 6 следва да добие редакцията:
  -“ Чл. 6 Продавачът се задължава:
  1. да доставя на Клиентите топлинна енергия за отопление и климатизация в абонатните станции на сградите в периода от 1 октомври до 30 април, в зависимост от температурите на външния въздух, при условията на чл. 48, ал. 1.”
  Работната група предлага на ДКЕВР да приеме доклада.
  От съдържащия 19 страници доклад на работната група, става ясно, че Министерството на икономиката и енергетика е дало становище по Общи условия за продажба на топлинна енергия за битови нужди от “Топлофикация София” ЕАД на клиенти в гр. София в пълно противоречие със Закона за енергетиката.
  Видно от цитираните текстове от доклада на комисията по точка 3.3.2. с номера 4 и 8, и за целия текст на чл. 6 от общите условия, МИЕ е потвърдило със становището си, искането на “Топлофикация София”, в проекта за общи условия да не се съдържат основни разпоредби на ЗЕ, осигуряващи законосъобразно осъществяване на процеса “топлоснабдяване” при пазарни условия, каквито са:
  1. Чл. 125, ал. 1. и чл. 1, ал. 1 и ал. 2 от Наредба № 15 за техническите правила и нормативи за проектиране, изграждане и експлоатация на обекти и съоръжения за производство, пренос и разпределение на топлинна енергия. – Процеса “топлоснабдяване” се осъществява чрез прилагане на функциите “производство”, “пренос”, “разпределение” и “потребление”, осигуряващи функционалната връзка между производителя/продавача и клиентите/купувачи, и прилагането на правната норма “продажба на топлинна енергия” предмет на чл.150 ЗЕ.
  От цитираните текстове е видно, че Топлофикация София няма да изпълнява функциите “пренос” и “разпределение”, от което следва, че и функцията “потребление” в смисъла на закона не може да се прилага, с което се разрушава функционална връзка между страните. Функционалната връзка между страните обуславя правната и облигационна връзка между тях, които с предложените текстове се прекъсват при абонатната станция и не могат да съществуват
  2. Съгласно чл. 125 ал. 2, топлоснабдяването се осъществява от обекти и съоръжения за производство, пренос и разпределение, свързани в топлоснабдителна система.
  От цитираните текстове е видно, че абонатната станция е определена като място на доставка на топлинната енергия. Абонатната станция (АС) е собственост на топлоснабдителната организация и дори не граничи със сградната инсталация, защото между тях се намират присъединителни тръбопроводи, собственост на топлоснабдителната опганизация, при което:
   С определянето на абонатната станция като място за доставка, топлоснабдителната система, вече не съществува като такава.
   С доставката в АС, се изпълнява само част от функцията “пренос”, с което се изключва възможността за прилагане на функциите “разпределение” и “потребление” в смисъла на ЗЕ.
   Количеството на постъпващата в АС топлина се определя от топлинния товар/мощността/ на сградната инсталация.
   Постъпилото в АС количество топлина е произволно, като съдържа и количества за които няма купувач – до 80% от общото количество.
   Общото количество се разпределя за заплащане от обитателите
   Потребителите/клиентите като субект са отстранени от участие, при което нито са потребители, нито са клиенти, нито купувачи.
   Присъединителните тръбопроводи са единствената връзка между топлоснабдителната организация и обитателите в сградите.
   Обитателите в сградите отказват да заплащат, разпределените им на общо основание количества топлина, за които няма купувач – 80%.
   За постъпилата в АС, нито са създадени условия за продажба, нито пък е предадена документално на някакъв получател, при което за условията при които се движи тази топлина никой не отговаря, т.е. след АС топлината се движи в условията на пълна безстопанственост
  3. Съгласно чл. 130 ЗЕ, топлопреносното предприятие е длъжно:
  -“1. Да снабдява с топлинна енергия потребителите при равни и недискриминационни условия”.
  Тук разпоредбата е да снабдява потребителите, което означава да са изпълнени функциите “пренос”, изпълнявана от топлопреносната мрежа до границата със сградната инсталация, и функцията “разпределение” (транспортиране на топлинната енергия през сградната инсталация т. 50, § 1, ДР. ЗЕ). Тук разпоредбата е категорична – да снабдява потребителите, а не да доставя произволни количества, в собствената си абонатна станция.
  Равни условия означава, температурата на топлоносителя в определен момент да е еднаква при съоръженията на всички потребители.
  Недискриминационни условия, означава, че температурите при съоръженията на потребителите следва да съответстват на определените с приетия температурен график стойности, за всяка външна температура.
  3. Съгласно разпоредбите на чл. 132 от ЗЕ, оператора на топлоснабдителната мрежа е длъжен да осигурява:
  -“1. режима на работа на топлопреносната мрежа в съответствие с изискванията на наредбата по чл. 125, ал. 3 ;
  2. поддържане на баланса между производството и потреблението;
  С цитираните текстове, представляващи основни разпоредби в проекта за общи условия, се изключва възможността за осигуряване режим на работа на топлоснабдителната система съгласно наредбата по чл.125, ал. 3, защото с доставката в АС е изхвърлена функцията “пренос”, а управлението на режима се осъществява чрез прилагането на приетия от проектанта температурен график, който не е приложен към проекта за ОУ.
  Доставката заема само част от мястото на функцията “пренос.
  С текстовете на проекта за общи условия се изключва възможността за поддържане на баланса между производството и потреблението, защото доставката се осъществява в собствената на топлоснабдителното предприятия АС, която доставка представлява само вътрешен оборот за производителя. Баланса между производството и потреблението изисква задължително да са изпълнени функциите “пренос”, “разпределение” и “потребление”, и то при поддържане параметрите на топлоносителя, съгласно приетия (от проектанта) температурен график.
  В изготвения и приет от работната група доклад, не е приложено и описано като документ становището на МИЕ, посочено в писмо изх. № 94-А-180/24.10.2013 год.
  Нещо повече, с писмо изх. № Е-14-01-22#3/от 05.09.2013 год. на ДКЕВР заявителят е уведомен, че представените с писмо вх. № Е-14-01-22 от 13.08.2013 г.документи, не отговарят напълно на изискванията на чл. 129 от Наредба № 3 от 21.03.2013 год. за лицензиране на дейностите в енергетиката и във връзка с това и на основание чл. 4, ал. 2 от Наредбата, е изискано в седем дневен срок да представи на комисията:
  1. Проект на Общи условия за продажба на топлинна енергия за битови нужди от “Топлофикация София” ЕАД на клиенти в гр. София, в изпълнение на чл. 129, ал. 1 от Наредбата.
  В уводната част на доклада, работната група пише:
  -“ Анализът на съдържанието на проекта но Общи условия показва, че заявителят е отчел изискванията на чл. 150, ал. 1. т. 1-6 от ЗЕ”, който извод е неистински, защото в проекта за Общи условия за продажба на топлинна енергия, не се съдържат по-горе описаните разпоредби, всички свързани със задължения на топлопреносното предприятие, свързани със създаване на пазарни условия за продажба и извършване на продажбата. Не определен реда за измерване, документиране и отчитане параметрите на топлоносителя и измереното от общия топломер количество топлина в двустранен акт.
  Господин министър Стойнев, повече от очевидно е, че министерството което ръководите създава реални условия за беззаконие и налагане на геноцид над обитателите в топлоснабдени жилища, като не се упражнява контрол за съответствието между проекта за Общи условия за продажба на топлинна енергия за битови нужди от “Топлофикация София” ЕАД на клиенти в гр. София и Закона за енергетика.
  Във връзка с одобряването на този проект за общи условия се налагат като безспорни, следните шест факта:
  1. В проекта за Общи условия за продажба на топлинна енергия за битови нужди от “Топлофикация София” ЕАД на клиенти в гр. София не се съдържат: разпоредбите на чл. чл. 125, 130, 132 и 150 от ЗЕ; даденото от проектанта като неразделна част от проекта на топлоснабдителната система, правило /инструмент/ за поддържане барланса между производството и потреблението – приетия температурен график;
  2. С разпоредбата на чл. 6 от общите условия е подменена правната норма “продажба на топлинна енергия”, предмет на чл. 150 ЗЕ, с неравноправната клауза “доставка в абонатната станция”.
  3. С текста на чл. 6 от ОУ е подменена законната функция на сградната инсталация “разпределение на топлинната енергия” с незаконна функция – “да определя количеството на топлината постъпващо в АС (в съответствие с топлинния товар на сградната инсталация).
  4. Вместо МИЕ да осъществява контрол по прилагане на нормативните актове, по недопустим начин премахва нарушавани от монополиста разпоредби, за да се приведат нормативните актове в съответствие с незаконните общи условия и да се освободят от отговорност нарушителите на тези разпоредби. Точно поради тази причина отпадна от Наредба 16-334 за топлоснабдяването текста на чл. 12 “и приетия температурен график”, публикувана в Д. в. бр. 94/2013 год., което е направено съвсем умишлено, за да не може да се поддържа баланса – да се продължи с беззаконието.
  5. Да не се създават документи за протичането на процеса “топлоснабдяване”, които да служат като документи за установяване на вината и виновната страна.
  6. Общите условия са подзаканов акт и Топлофикация не притежава компетентност за изготвянето им – няма право да изготвя общи условия.
  По същество, с така предложените за одобрение от ДКЕВР се установяват пълен произвол и безстопанственост при производителя на топлинна енергия, които чрез механичната връзка тръбопровод се превръщат тотален геноцид над гражданите.
  Топлофикация доставя произволни количества топлина, за 80% от които количества няма купувач и същите се разпределят за заплащане.
  Топлофикация Перник, вместо да поддържа баланса между производството и потреблението, като поддържа параметрите на топлоносителя в съответствие с температурния график, при което да установи пазар на топлината и пазарни отношения между страните, и да продава топлинната енергия, системно умишлено и съзнателно не поддържа баланса при което произвежда произволни количества топлинна енергия, съдържащи до 80% количества за които няма купувач. За да наложи и заплащане на разпределените количества топлина от гражданите, Топлофикация Перник е сключила договор с Кредитреформ за събиране на текущите задължения, без да е представила доказателства, че тези суми са начислени при поддържан баланс.
  Приложение: 1. писмо но кредитреформ; 2. температурен график от проектна на топлоснабдителна система; 3. принципна схема на ТСС.
  13.12.2013 год.

  С уважение:………….

 • Йордан Георгиев said:

  Това се публикува като художествена измислица,защото все още никой в България не смее да каже ИСТИНАТА .

  ака беше и през последните години преди 1989, когато истината се казваше по “езоповски”, с вицове и басни 1

  Явно, отново сме в този период на своята история . . . .

  Jordan Georgiev Колко тъжно, ако не беше . . .страшно . .

 • petja said:

  Това е абсолютната истина.Това е нашата действителност за голямо съжаление и жалкото е,че нищо няма да се промени.След 01.2014 год.в България ще останат пенсионерите и работещите роби!!!!

 • Marin Grigorov said:

  Дали е казано от Г-жа Михайлова,а не е поредната манипулация,е лесно да се провери,но това е Действителността!А това е телефона на секретарката на Г-жа Михайлова Питайте:8101700 Главна инспекция на Труда-София.

 • Юлиян Петков said:

  Българската тъпотия скоро няма да се опрови. Все на Лондон еничарите са им виновни, а за самия Лондон нито гък. Все едно че не съществува. Важното е да се поддържа впечатлението че “сами сме си го правили”. Е колко е трудно да се анализира и проследи контролът върху българската икономика?! http://www.bis.org/about/member_cb.htm Даже не си правят труда да го прикриват господарите ни. И още нещо! Когато бай Тошо, между другото каза че е рапортувал редовно на Световната Банка, като добро пионерче, на всеки българин това му мина високо над главата. Важното е комунягите и русията да оплюем а за техните босове в Лондон – “Туй е с повишена трудност, не ни занимавайте, не го разбираме!”

 • Мариана said:

  Много текстове на Чергар Странник от Невероятно.инфо се припознават като истина, не като художествена измислица. Но четете все пак по-внимателно, за да не се налага много пъти да се пояснява, че и този текст е художествена измислица, художествена провокация, ако щете, към мислене, не към заблуждение.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.