2024-04-20

1 thought on “Студенти от няколко университета тръгнаха на „Поход на справедливостта”

  1. „12.23 ч. По продължението на бул. „Цар Освободител“, преди Военния клуб има много хора, които гледат шествието, подкрепят или се включват. Няма официални данни от МВР колко хора са се събрали. Според репортерите на „Дневник“ протестиращите в момента са между 3 и 4 хиляди души.

    12.50 ч. – Протестиращите се събират пред Министерския съвет. На стълбите пред бившия Партиен дом беше изпят националния химн. Събралите се скандират „Оставка“ и „Орешарски е окупиран“. От стълбите се вее знамето на „Ранобудните студенти“ със сив юмрук.

    […]

    13.17 ч. На разклона за храм-паметкина „Св. Александър Невски“ има спрял автобус на „България без цензура“, водена от бившия журналист Николай Бареков.

    Студенти се хванаха за ръце и не допускат шествието да стигне до там. Зад младежите впоследствие се нареди и полицейски кордон.

    Отделни хора успяха да стигнат до автобуса и да го освиркат.

    13.15 ч. Под звуците на „Тих бял Дунав“ дефилираха пред централата на „Атака“, намираща се до Националната опера и продължават по ул. „Г.С.Раковски“. Пред сградата на формацията на Волен Сидеров е спокойно, нямаше представители на партията.

    …На вратата на резиденцията на италианското посолство е закачен малък плакат: „Италия, мафията ти има да се учи много от българската.“

    http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/11/10/2178730_na_jivo_hiliadi_protestirat_v_pohod_na_spravedlivostta/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *