Home » Авторски страници, политика

Отчетът на Дявола

2013.11.13 Няма коментари

Коментар на Юри Йорданов във Фейсбук

.

Доган и Местан от времето преди първият да стане почетен председател на ДПС. Снимка: Rodopi24.blogspot.com

Доган и Местан от времето преди първият да стане почетен председател на ДПС. Снимка: Rodopi24.blogspot.com

Днес приемникът на Доган – Местан произнесе “ярко” тронно слово.

Реториката на Дявола (ако сме си я представяли, че я има) е бледа пред казаното с апломб, драматични замълчвания за повече от минута и аплодисментите на станалите на крака депутати в края. Пред камерите на Националните медии!

Урок по фарисейство, лекция на злото пред учениците си, коренопреклонно станали на крака пред “Учителя”. И най-вече – слово, насочено към “патроните”, “бащите” на прехода. Защо ДПС е “наистина” най-добрият от “класа” на Държавна сигурност, където момчето от една малко село е било поканено. И не ги “подвежда” повече от 20 години.

Не си спомням в Българския парламент някога да са били казани толкова много лъжи, толкова много причини да бъда обяснени със следствията си и всичко да е “вярно”.

Вярно дотам, че за наивния, уплашения и смачкан от вълните от лъжа и ужасяваща пропаганда Българин да онемее – и това да е истината от последна инстанция. Инстанцията на Злото.

Държавна сигурност си е свършила работата – и днес, сега, ние виждаме как омразата на Държавна сигурност и комунистическата партия към Българските турци са били впрегнати да намерят “най-доброто” от “наличнния” преди повече от две десетелетия “материал”. Турците, нашите братя и сестри – от който, от хора със смазана природа, да избереш най-добрите еничари. Местан и неговият патрон Доган са наистина най-добрите еничари, произлезли от средите на едни прекрасни хора, свикнали само да работят. Затворени, капсулирани в “своите” “резервати”, те и днес са зависими от благодеянията на бащиците. Тези, които раздават благините и които си го казаха – незабравими са думите на Доган в село Кочан за това, кой управлява живота им (както и нашия).

Да бъдеш днешният Местан не е резултат на днешна или вчерашна лабораторна работа. В лабораторията на Злото на Държавна сигурност са синтезирали, създали и произвели Хомункулуса, който днес ни чете своите написани, прочетени с “дълбоко чувство” лекции.

Доган го няма, но Местан е тук – възбуден да докаже на децата и избраниците на синовете на мачкалата етноса му комунистическа аристокрация, че е по-добър от тях. Местан е продал душата си на Дявола, но Местан не се е примирил с мисълта, че е загубил. Той е продал и предал своите братя и сестри, превръщайки ги в електорални роби. Но той не се предава. Доказва го!

Докато е жив, Местан ще отмъщава на света, насилвайки с лъжа насилените (си) “избиратели”. И ще се бори да е пръв в състезанието колко е по-добър може да е в това, за което те са го учили. И колко е бил прав бащицата Доган да го избере именно него да бъде следващият султан на турците в България.

Обвиненията към Борисов и Цветанов са само димна завеса, зад които Местан крие истинските си намерения в днешната си реч. Бирисов и Цветанов са други жертви на същата система, която е “родила” и тях. Независимо от различните биографии – и Борисов, и Цветанов се стараха да не променят нищо по времето си на управлението. Но бяха “народни”, примитивни за “интелектуалния” Местан и патрона му Доган. И загубиха, спечелвайки изборите. Политическото междучасие на Борисов свърши.

Жестоката ирония най-необразования електорат да има “най-учените” и най-неясно говорещи лидери е неслучайна. Това е прост, но работещ психологически трик да притиснеш в ъгъла “неучения”, “простия” и зависимия. И това работи – произвежда покорство, “стабилни” изборни успехи и роля, растяща роля с падащи изборни резултати – по една причина – другите от Българите бяха “изгонени” от собствената си погнуса от “тяхната” уж България.

Местан “успя” и “успява” да създаде “истинската” си картина и по още една причина – гузността на всички, които са днешните политически играчи. Всички са гузни и мълчат. За да говори Местан, учителят на дисциплината зло в Парламента на България. В света на оплетените от зависимости и връзки – най-наглият победител.

Смесването на факти, взаимовръзки и лица от днешната действителност и селективното премълчаване на ролята на Първанов, свързан с всичко, което стана в последните 15 години от историята ни. “Изпускането” на подробността “Бисеров” – друг политически Хумункулус, който се “изпари” за денонощие от политиката след 20 годишно присъствие и симптоматични разходки от партия в партия. Местан се изпусна да каже, че “жертвата” Доган при “атентата” не пожелал да отиде в съдебната зала като свидетел по делото. Забрави и за кръговете на Доган, забрави и за хидро-комисионната му от 2 млн. лева. Забрави да каже кой и как избра строителната фирма на магистрала “Люлин”. Забрави и още десетки публични факти.

Местан не забрави обаче да смеси в едно желе от лъжи и полуфакти въпроса за това кой роди целия т.нар.  преход, от който единствени печеливши бяха неговите стари учители. На които той е благодарен и докладва днес от трибуната на Народното Събрание – кой е “най-добрият ученик” от “класа”.

Местан каза ясно – промяна аз и вие, мои учители, не искаме. Всъщност не го каза, но го показа.  – Властта с кръв сме я взели, с кръв ще я дадем. – И им обеща вярност.

Доган няма да позволи на Станишев да е мек и да губи. Местан и попечителите му имат какво да губят. Станишев – да си знае – няма избор. Местан идва от света на бедните и е наясно защо е във властта. Станишев идва от света на червените аристократи и е галеник на съдбата, който Трябва(!) да слуша Доган и ще го слуша.

Раненият от мисълта за сдаване на властта Местан каза, изричайки написани предварително думи – боят е последен – който не го е разбрал, да го разбере! Промяна няма да има!

Местан се закле пред микрофоните на телевизии и радиа – Интелигентското Свърши. “Аз съм верен на клетвата. И съм верен до гроб!”

Това бе “най-честното” слово на Местан.
Отчета на Злото пред Злото.

Учениците станаха на крака!

Аплодисменти!

Бог да пази България! И нас, нормалните, обичащи Родината си!

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.