Home » Избрано, политика

Кризата в България – смърт на кредит

2013.10.20 Няма коментари

Коментатори: Кризата в България – смърт на кредит.* Сили и интереси държат контролния пакет върху неморалността на българския преход… 

.

Текст и видео: Novanews.bg

Не живот на заем, а смърт на кредит – така определи кризата в България Георги Коритаров. На палубата на разлюления български кораб всеки повръща върху всекиго, посочи метафорично журналистът. Конкретен повод за гостуването му в „На светло” с Люба Кулезич, стана новата компроматна канонада, която тръгна срещу президента Росен Плевнелиев. В описанието на случващото се в обществено-политическия живот у нас му помогнаха политологът Антон Тодоров и Методи Андреев, бившият депутат от СДС Методи Андреев.

Новата атака срещу държавния глава се фокусира около обвиненията, че е платил 700 хил. евро на ръка за имот в Гърция. Впоследствие президентът обяви, че разполага с доказателства, че сделката е станала чрез банков превод.

Сили и интереси държат контролния пакет върху неморалността на българския преход, смята Коритаров. „Тази неморалност прави така, че в голямата мътилка да се печелят или евтини конюнктурни дивиденти, или пари”.

Кризата в обществото е липса на моралЛипсата на морал е основната криза на българското общество, съгласи се строителният инженер Методи Андреев, бивш председател на Комисията по досиетата и бивш депутат от Съюза на демократичните сили. Като всеки човек, Плевнелиев е уязвим за много неща, смята Андреев. По думите му обаче в конкретния случай той е бил набеден за нещо, което не е направил. Според него моментът на компроматния удар срещу президента е подбран, защото той има правилна позиция по най-злободневните въпросивръщането на Делян Пеевски в парламента и очакваното вето, което той би наложил върху връщането на параграф 12 от Закона за досиетата.

Атаката срещу Плевнелиев би могла да има да има политическа логика, ако потърсим такава – това е продължение на атаката срещу политическото управление на ГЕРБ и нейната философия като управляваща партия, добави Георги Коритаров. По думите му президентът се явява последната крепост на този десен политически проект

Дясното в България е куче, което мяука”, коментира политологът Антон Тодоров. Според него Плевнелиев е другото крило на една и съща птица. „Едното е групировката около КТБ – Пеевски, ДПС и цялата колонада, другото е Иво Прокопиев, чиито корени са от същите ДС-фамилии”, посочи Тодоров.

————————————————————————–

* Целия разговор на Люба Кулезич с Георги Коритаров, Методи Андреев и Антон Тодоров можете да проследите във видеозапис на предаването “На светло” на сайта на Nova ТВ.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.