Home » Избрано, политика

Хиляди се събраха пред СУ да подкрепят протестиращите студенти

2013.10.27 Няма коментари
Spread the love
Митингът пред Софийския университет. Снимка: Протестна мрежа

Митингът пред Софийския университет. Снимка: Протестна мрежа

София, 27 октомври, към 19 часа местно време.

Няколко хиляди души са се събрали пред Софийския университет, за да изразят своята подкрепа с протестиращите студенти.

Кръстовището пред Ректората е затворено. В сградата продължават да не пускат журналисти, по сведения на очевидци вътре е пълно със студенти, които смятат да нощуват в 272-а аудитория. Според Оffnews, окупирана е и най-голямата зала в НАТФИЗ.

Протестиращите студенти публикуваха условията, при които биха се съгласили на среща с премиера Орешарски. По-рано днес в интервю за “Неделя 150” той заяви, че би разговарял с тях.

“Първото е срещата да се предава на живо по студентската телевизия “Алма матер” и по БНТ 1. Второто е срещата да е на територията на окупирания Ректорат на Софийския университет и под модераторството на Омбудсмана на Републиката Константин Пенчев”, са условията на студентите, публикувани в Оffnews.

Относно окупацията на Софийския университет и протеста на студентите пред БНР Орешарски заяви, че е готов на диалог с тях. “Има много неща, които студентите да ми кажат и аз да има кажа, струва ми, че може да направим диалог с тях. Те са в правото си да протестират, разбира се, но трябва да избираме формите на протест, за да не пречим на останалите”, коментира премиерът. Той си припомни за студентските стачки от 90-те, когато като преподавател лично подкрепил студентите си.

Източник:  в. “Сега”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.