Home » Е-Списание, политика

Контрапротестиращи нахлуха в Софийския университет

2013.10.27 Един коментар
Spread the love

Контрапротестиращи, водени от постоянната протестираща пред президентството Нина Гергова и депутата от БСП Борис Цветков, нахлуха днес в двора на Ректората на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Блъскаха по вратите и късаха плакати.

С викове “Бандити” и “С какво право окупирате университета?”, контрапротестиращи младежи, някои от които са били, според информация на сайта OFFNews, от т.нар. бръснати глави, се опитаха да влязат в Ректората. След това един от тях прочете пред мегафон предварително написан текст, с който се казва, че окупиралите Ректората на СУ студенти били малка група хора с арогантно поведение и кресливи акции, водени в интерес на останали извън парламента партии.

.

По-късно представители на протестиращите студенти излязоха в двора на Ректората и заявиха, че са очаквали провокациите от тази сутрин.

Ние знаехме, че ще се има провокации. Но това, което се случи, ни изуми, защото тук шайка хулигани, водена от член на българския парламент, нахлу в университета, а полицията се забави, не си свърши работата – каза един от тях. – Ние не сме свръхчовеци, очевидно е, че рано или късно ще бъдем изметени от тази сграда. Сграда – символ на една идеална цел, която беше атакувана по най-мерзък начин. Но е време българската нация да направи своя избор. 

Сега очакваме вашата подкрепа – тази вечер от 18 часа пред паметниците на братя Георгиеви – призоваха студентите в своя декларация.

.

Еврочикаго

One Comment »

  • Mariana said:

    http://offnews.bg/index.php/259146/universitetat-e-palen-neprekasnato-priizhdat-studenti-na-zhivo

    “272-ра аудитория в Ректората, от която тръгна студентската окупация, е пълна със студенти от различни университети. Хиляди са оградили сградата на българската Алма матер.
    Пълни са и коридорите на Алма матер, разказаха пред OFFNews студенти, които излязоха за малко от сградата на Ректората на Софийския университет. Вътре медии не се допускат, но от двора нашите репортери могат да видят десетки хора с шалтета, раници и спални чували, които са дошли в СУ, за да пренощуват там.
    Цялото пространство около стълбите и паметниците на двамата братя Евлоги и Христо Георгиеви е препълнено, преди минути кръстовището на бул. “Цар Освободител” и бул. “Васил Левски” бе затворено, тъй като хората не можеха да се поберат по тротоарите. Плни са и околните улички и особено откъм задния вход на университета.”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.