Home » Избрано

Водолазите, извадили тялото на митрополит Кирил, са мъртви

2013.09.20 Няма коментари
Spread the love

Причината за смъртта на митрополит Кирил остава неизвестна – пише в. Struma.com, цитирайки информация от Днес.бг и блога le-mousquetaire.blogspot.com. Ето какво публикува още като информация вестникът във връзка с водолазите, извадили тялото на дядо Кирил, и начина, по който те самите са починали по-късно.

_thumb.phpВодолазите, участвали в изваждането на тялото на мъртвия митрополит Кирил, са се удавили дни след неговата кончина. Това скандално разкритие направи в своя блог за православното християнство варненецът Светльо Ангелов – Портос*, пише БгДнес.бг.

Според Ангелов първият водолаз е е загинал на 19 юли тази година. Това е 26-годишният военен, пострадал при инцидент, докато е бил на катер с колегите си. Тялото на професионалния гмуркач бе извадено от морето край Бяла. И до момента причината за смъртта му остава мистериозна. Официалната версия е, че се е подхлъзнал, докато бутилките са били на гърба му.

Православният блогър твърди още в разследването си, че вторият водолаз е от Белослав, а пред свои близки мъжът е съобщил, че митрополит Кирил е бил убит. Тъй като по време на изваждането на трупа от морето по главата му е имало отоци, водолазът е решил, че става въпрос за насилствена смърт.

Този водолаз също е намерен удавен според Светльо Ангелов. В блога си той посочва, че инцидентът е станал край устието на река Камчия.

“Стигаме до неизбежното заключение, че никоя институция не работи, нито може да осъществява нормален диалог и да представя прозрачност в работата си пред обществото – от съдебна медицина, следствие и прокуратура, занимавали се със смъртта на митрополит Кирил до Военна полиция, но това е тема на отделна публикация”, пише Портос.

Вчера от полицията във Варна отказаха да коментират случая. Според ченгетата не може да се намери връзка между удавянето на двамата професионални водолази и смъртта на митрополит Кирил… Разследващите не коментираха дали точно те са извадили трупа.

.

——————————————————————————-

* В блога на споменатия Светльо Ангелов – Портос, който следва богословие в Белград и който изглежда е убеден, че смъртта на покойния Варненски митрополит Кирил не е била нещастен случай, в момента не може да се открие такава публикация (тя може би е била свалена?), но могат да се открият други материали, свързани със смъртта на митрополита.  Ето например една от тях – “Фактите, които свидетелите по едно убийство скриха…”.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.