Home » Избрано

Списък с най-отровните храни на българския пазар

2013.09.13 Няма коментари
Spread the love

Вносители и производители използват, че все още в Източна Европа контролът не е на ниво

.

Слава Петрова, Zdrave.ws

Списък с 18 хранителни продукта, които присъстват и на българския пазар, излезе наскоро. Повечето от тези продукти съдържат в себе си генномодифицирани организми, които както вече се знае, увреждат човешкото ДНК и водят до много от най-страшните болести на века – рак, инфаркт, инсулт, Алцхаймер, диабет. ГМО е попаднало в тях чрез добавки за оцветяване, овкусяване или опресняване.

Списъкът е съставен от световната организация “Грийнпийс”, който са сигурни, че има негласна договорка между вносителите и българските власти в магазинната мрежа да се реализират всякакви вносни и вредни продукти.

Някои от храните се произвеждат в България, но повечето се внасят от страни от ЕС, като им се поставят умишлено български етикети.

8537-280x154В списъка са включени десертчетата Сникърс, Марс и Туикс, заради ГМО фъстъците, овкусителите и оцветителите. Там са и всички продукти на Нестле – шоколади, детски храни и напитки Нескуик. Всички продукти на “Кока-кола” и „Пепси-кола” също са в черния списък заради използването на глюкоза вместо захар. Тук са и чайовете Липтън, кетчупите, майонезите и сосовете на Хайнц, храните на Макдоналдс и напитката 7-Up.

Сред отровните храни са още супите Campbell, ориз и кетчуп Uncle Bens, шоколада и какаото на Cadbury, десертите Ferrero, шоколадите, чипсът, кафето и детските храни на Kraft Foods и Unilever.

Вносители и производители използват, че все още в Източна Европа контролът не е на ниво и за тях нашият пазар все още е златна мина. А народът продължава да се трови с тези вредни храни.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.