Home » Избрано, политика

Поход „Орешарски марш” потегли към Евксиноград

2013.08.03 Няма коментари
Spread the love

С началото на депутатската ваканция недоволството срещу кабинета „Орешарски” се мести към Черноморието.

Тази сутрин от пл. “Независимост” в София няколко протестиращи потеглиха на пешеходен поход през България в подкрепа на протестите срещу правителството и излъчилата го политическа класа.

Пешеходният поход под наслов „Орешарски марш” е с намерение да прекоси цяла България и да стигне чак до депутатската резиденция „Евксиноград” край Варна.

„Напускаме жълтите павета, напускаме социалните мрежи и тръгваме през страната. Искаме да привлечем хората в цялата страна, които са малко изолирани от това, което ще се случи”, коментира един от четиримата участници в похода и организатор на инициативата Любен Иванов, цитиран от bTV.

Участниците в похода ще изминат разстояние по трасето София – Пловдив – Стара Загора – Бургас – Варна – Резиденция Евксиноград. Във Фейсбук групата „Протестен пешеходен поход „Орешарски марш” е описан целият маршрут с местата за нощуване. Участниците очакват по пътя към тях да се присъединят още хора. Те ще се движат със съпровождаща кола, за да не носят тежки раници.

Източник:  Dariknews.bg

Билборд, поставен по пътя за станцията на Министерския съвет - "Евксиноград". Билбордът е доста далече от София, така че вероятно е дело на варненски граждани.

Билборд, поставен по пътя за станцията на Министерския съвет – “Евксиноград”. Билбордът е доста далече от София, така че вероятно е дело на варненски граждани. Снимка: Фейсбук

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.