Home » Избрано

Я. Янков: Отворено писмо по повод 69-ия ми рожден ден

2013.08.13 Няма коментари
Spread the love

Днес, 13 август 2013 г., известният български учен, политик, юрист, непреклонен защитник на човешките права, Политзатворник №1 на комунизма в България (според “Amnesty International”) Янко Николов Янков-Вельовски навършва 69 години.

Присъединяваме се към поздравленията на многобройните му приятели и съмишленици и публикуваме неговото Oтворено писмо до тях.

Янко-портрет-480x324

Здравейте, Приятели!

Благодаря ви за многобройните поздравления, получени по Фейсбук, електронната (E-mail) поща, скайпа и телефоните!

Да ви призная, понякога се събуждам тъжен – тази сутрин също се събудих тъжен, но като си спомних
нощесното Небесно (космическо) фойерверково знамение, посветено на моя рожден ден…
и особено като видях многото поздравления от вас,
с още по-голяма дълбочина проумях словото на Еклезиаст,
че макар познанието и знанието да предизвикват най-вече именно тъга, все пак човекът е човек само дотолкова, доколкото съумява да намери своето място при тъгата. И, разбира се, човекът е човек доколкото се намира в непрестанна битка срещу Злото.

Виждам, че сравнително редовно следите публикациите ми в
http://iankov.blogspot.com/
http://iankov.com ,

но все пак съм длъжен да ви уведомя, че сегашната серия

„Всички карти на масата и отговорност за престъпленията на Специалните държавни служби, на Прокуратурата, на Съда, на Правителството, на Президента, и на другите държавни институции!“ вече е към своя край,

и че в най-скоро време ще предприема друга серия, имаща най-вече международно-правен характер, чрез която ще се опитам да провокирам международните и европейските институции за необходимостта да бъде потърсена и наложена наказателна и репараторна отговорност за деянията на по-горе посочените наказателно- и репараторно-отговорни субекти.

В частност, надявам се вече да знаете, че както в офиса на българския Главен прокурор, така и в офиса на Прокурора при Международния наказателен съд в Хага вече съм депозирал повече от 2000 (две хиляди) страници документация за провеждания върху българското население както тотален, така и селективен, геноцид.

Вярвам, че вие, приятели мои, които не преклонихте колене пред Ваала, ще останете верни на Пътя, Истината, Възкресението и Живота.

Дължим си го взаимно в името на Свободата, Справедливостта, Правото и човешкото достойнство.

.

Янко Н. Янков-Вельовски,

13 август 2013 г.

Източник: iankov.blogspot.com

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.