Home » Избрано

Г. Котев: Защо МААЕ мълчи за ужасната радиация от АЕЦ “Фукушима”?

2013.08.24 Няма коментари
Spread the love

“Защо МААЕ мълчи за ужасната радиация от Фукушима, която смъртоносно пълзи във водите по цял свят!

Да благодарим на ядрения дисидент Георги Котев за неговата доблест да публикува подобни материали в защита на човешкото здраве, въпреки че той лично е оставен сам на улицата в София, столича от Европейския съюз” – пише в сайта на Асоциацията на свободното слово “Анна Политковская” по адрес на автора на материала, който можете да видите и при нас. Той е препубликуван от блога на Георги Котев.


——————–

През седмицата световните информационни агенции буквално трещяха от съобщения, за критично влошаващата се ситуация, довела до ново, в много големи количества, изтичане на радиоактивна вода от авариралата АЕЦ „Фукушима-Диичи”, в Тихия океан. По този повод МААЕ излиза с повече от лаконично и нищо незначещо съобщение (21/08/2013):

МААЕ днес направи следното изявление относно положението в АЕЦ Fukushima Daiichi:МААЕ е наясно с медийните съобщения, че ядрения регулатор на Япония (NRA) възнамерява да направи рейтинг на изтичане на радиоактивни вода вАЕЦ Fukushima DaiichiTEPCO на ниво 3 па международната скала International Nuclear Event Scale (INES).

Японските власти продължават да предоставят на Агенцията информация за ситуацията в централата, и експертите от агенцията следят ситуацията отблизо.”

МААЕ разглежда този въпрос сериозно и остава в готовност за оказване на помощ при поискване.

Съобщението го няма и никога не е било на титулната интернет страница на агенцията, а е забито буквално на 348-ми коловоз:

 

Вие намирате ли някаква полезна и познавателна за самите вас информация в съобщението на МААЕ? Количества на течовете, степента на радиоактивното им замърсяване, механизмът на изтичане, съвети за справяне, други подобни? Ъ? Не? Четете внимателно! МААЕ получава от японските власти информация, НО не за да я споделя с вас, а за я крие от вас. И още: МААЕ разглежда този въпрос сериозно и остава в готовност за оказване на помощ (на ТЕПКО) при поискване (да продължава да прикрива следите на престъплението си).

Сега по-ясно ли ви стана? Винаги е така! Вижте шапката на интернет страницата на МААЕ:

 

Виждате ли? Атоми за мир! (Така се нарича речта на президента на САЩ Д. Айзенхауер пред ООН от декември 1953-та, в която излага „идеята си” за създаването на МААЕ, но това е друга история, която ще ви разкажа друг път.) Е та за мир де, да не е за война? Радиоактивната вода от контейнерите на АЕЦ „Фукушима” съвсем мирно си се спускат до подпочвените води, а после още по-мирно си се вливат в Тихия океан. Кое тук не му е мирното? Някакви възражения?

Как да оценим интереса на световната общественост към новината, за задълбочаващата се ядрена криза в Япония? Навярно па броя на прочитанията на съответния материал, в съответната медиа, НО повечето от тях не публикуват този показател. За това нека се обърнем към резервния показател – броя на споделянията на съобщенията в световните социални мрежи.

Можем да направим много дълъг списък и преглед, но за ваше удобство ще се огранича със само две световни медии, а всеки от вас би могъл да продължи да търси и сравнява.

 

 

Както сигурно забелязвате, само две медии, само два марериала и над 40 000 споделяния в световните социални мрежи. За сравнение можем да видим и бройката на споделянията на официалното съобщение на МААЕ в същите мрежи?
 

 

77 пъти!!! Впечатляващо! Не ли? Как да ни и вЕрва човек на тази агенция?

Съобщенията на останалите медии съдържат отговори или поне се опитват да отговорят на повечето въпроси, на които е длъжна да дава отговор МААЕ. Количества на течовете, степен на замърсяване, механизъм на проблема, варианти за решаване. Съдържат видео материали, данни, схеми и диаграми.

При МААЕ няма нищо подобно! И винаги е било и ще бъде така! Защото световната ядрена мафия ви обича и се грижи за вас!

Два дни след съобщението за покачване нивото на риска японския клон на ядрената мафия проплака за международна помощ. Вече опоскаха джобовете на японските жертви с над 30 милиарда евро, но явно това не им е достатъчно, та искат и други страни и народи да им плащат, за това че ще бъдат заразени, облъчени, а може би и убити? Така действа ядрената мафия навсякъде по света. Никаква милост! До последния жител на земята!

Георги Котев

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.