Home » Е-Списание, Избрано, политика

Управляващите в БГ не се свенят да провокират дори гражданска война

2013.08.16 Няма коментари
Spread the love

БСП и ДПС хвърлиха срещу протестиращите вече 64-ия ден пред парламента граждани на София хора от провинцията, събрани от техни кметове и активисти по села и градчета. Управляващите доказват за пореден път, че не биха се спрели пред нищо, дори и пред гражданска война, само и само да задържат властта си.

.

“Сега разбрах защо депутатите не искаха да заседават на Голяма Богородица, заради празника! В момента до Народното събрание са хвърлени българи срещу българи, а виновниците това да се случи нямат представа как се плаща подобно престъпление срещу Род и Родина! Пълно е с автобуси от смесените области, най-много от Кърджали. “Контрапротестиращи” се пропускат до Парламента, протестиращите от София са спрени на “Раковска” и “Московска”, вече има арестувани там.

Ние сме вкарани в модела Косово, който е добре познат на американската ни посланичка! Ако българинът не се събуди панически, положението може да стане хиляди пъти по-тежко от това, което можем да си представим!

Хора, няма партии, няма националности, няма религиозни различия – у нас има само български граждани, които трябва да се отърват от мафията! Осъзнайте се, обединете се и да изринем оборите, от всичката паплач!” –

пише на стената си във Фейсбук известната екоактивистка и активен участник в различни граждански протести инж. Мариана Христова.

—————————————————————————————-

.

“Държавата обяви гражданска война”

 .

Петър Петров, Livenews.bg

Спокойствието на лятна София свърши! Докараните от БСП и ДПС няколко хиляди души от провинцията нахлуха в центъра и напрежението започна да витае във въздуха. Видимо отрудените и простовати хора, които най-вероятно не са съвсем наясно за какво са в столицата, ще бъдат хвърлени срещу другите протестиращи. Тези, които от 63 дни искат оставката на Орешарски и се борят за своята кауза.

Автобус Снимка: cbsphilly.files.wordpress.com

Логичните въпроси, които изникват са няколко – кой и защо тласка България към гражданска война? Защо кметицата Йорданка Фандъкова разреши на десетките автобуси да паркират на централните столични булеварди? Защо полицията допуска двете групи да бъдат буквално на метри една от други? Кому бе нужна цялата организация по извозването на хората от малцинствата в София? Защо държавата в лицето на МВР на практика обяви началото на гражданска война??

.

Все въпроси, чийто отговор вероятно се крие в цялото поведение на новата Тройна коалиция. БСП, ДПС и „Атака“ са готови на всичко, за да запазят властта си. Те не биха се спрели пред нищо, само и само статуквото в парламента да не се пипа.

42 Народно събрание Снимка: Моника Панчева

Всъщност разумен човек едва ли би намерил аргументи за решението на БСП и ДПС да извозят до София своите привърженици точно в деня, когато се приема актуализираният бюджет. Това е или пълна глупост, или нечувана наглост. Всъщност по-скоро е второто. Защото, ако човек чуе какви ги говори Мая Манолова, направо ще бъде хвърлен в потрес. Та застаряващата кюстендилска депутатка обяви, че хората в автобусите били организирани от ГЕРБ?!

.

И всичко това, след като телевизионните камери показаха ясно

Контрапротест Плакат от контрапротеста. Снимка: Кирил Памуклийски, Livenews

автобусите от Кърджали и други региони, където има само един политически исполин – ДПС. Лицата на „спонтанно“ подкрепящите кабинета „Орешарски“ показваха, че това са хора от малцинствата. Които срещу дребни суми са дошли в София

.

Но някой дава ли си сметка, че тези хорица са също толкова ощетени от икономическата и политическата ситуация в страната, колкото и тези, които протестират срещу Орешарски? И всъщност разбират ли каква е целта от тяхното пътуване до столицата? Отговорите може би ги знаят само ограничен кръг от хора.

.

Тези, които от 23 години стоят в задкулисието и дърпат конците на политиката. И вероятно пак са замислили нещо…Но трябва ли да има гражданска война, за да може за пореден път да осъществят плановете си…

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.