Home » Избрано, политика

Станишев: Пеевски е част от кръга на КТБ, но имах уверения, че ще свърши работа

2013.07.09 Няма коментари
Spread the love

Делян Пеевски е част от кръга на Корпоративна търговска банка (КТБ), но имах уверения, че ще свърши добра работа за държавата.Това каза на пресконференция днес лидерът на БСП Сергей Станишев, сред поредица въпроси за икономически кръгове.

.

Снимка: Георги Кожурахов, в. "Дневник"

Снимка: Георги Кожурахов, в. “Дневник”

“Друг кръг, за който може да се говори, това е кръгът на Корпоративна търговска банка (КТБ), трети кръг би могъл да се говори за много други. Но нека имаме много ясна дефиниция, да направим обществена дискусия по тази тема какво означава олигархичен кръг или икономически кръг.”

– Кой влиза в кръга КТБ?

– Не знам целия, но предполагам самата банка и медиите, които са свързани с нея. Поне така се твърди.

– Делян Пеевски от този кръг ли е?

– Предполагам, че да.

– Защо го назначихте за председател на ДАНС?

– Защото имах достатъчно уверения, че ще свърши добра работа за държавата. Отчетох го като грешка.

Преди това Станишев обвини президента Росен Плевнелиев, че с изявлението си от петък за продължаващите над 20 дни многолюдни антиправителствени протести обслужвал интересите на ГЕРБ и новото дясно, както и “по-скоро медийно икономически – за кръгове, които са достатъчно известни в българското общество и с които г-н Плевнелиев има стара обвързаност, в това число и в процеса на неговото номиниране за министър в кабинета на г-н Борисов”.

На въпрос за повече конкретика за тези кръгове Станишев заяви: “Всички ги знаете. Кръгът “Капитал”, икономическите, медийните интереси, свързани с него, “Глобална България”, “Типинг пойнт”. Защо се правим на заспали. Вие сте много по-информирани дори и от мен сигурно.” Той за втори път в рамките на седмица публично посочва “кръга “Капитал”.

На друг въпрос – дали са само това кръговете, Станишев отговори: “Има много кръгове, това е един от най-продължително съществуващите в българския обществен живот политически и икономически кръгове.”

.

Източник:  в. “Дневник”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.