Home » Избрано, политика

Граждански дебат за бъдещето на Европа в София с участието на Вивиан Рединг

2013.07.21 Няма коментари
Spread the love

Набира скорост дебатът за бъдещето на Европа и за последиците от икономическата криза, в рамките на който членове на Европейската комисия посещават различни европейски градове, за да чуят тревогите на гражданите и техните надежди за бъдещето.

.

Вивиан Рединг. Снимка: cet.lu

Вивиан Рединг. Снимка: cet.lu

След над 20 публични дискусии с граждани в 15 държави членки на Европейския съюз сега и българските граждани имат думата:

те могат да споделят със заместник-председателя на Комисията Вивиан Рединг своите мнения, коментари, възгледи и въпроси за икономическата криза и въздействието й върху ежедневието на хората, правата на гражданите на ЕС и бъдещето на Съюза.

Модератор на дискусията ще бъде телевизионният водещ Бойко Василев.

Кога?

Вторник, 23 юли 2013 година, 10:00 – 11:45 часа

Къде?

Централен военен клуб, бул. ”Цар Освободител” 7, София

Как?

Можете да се регистрирате за участие ТУК, като изпратите име и фамилия, организация / университет, допълнителни координати за връзка (по желание) и предварителни въпроси към заместник-председателя Рединг (по желание). Можете също да проследите дискусията на живо в интернет или по БНТ 2, да участвате чрез Twitter – хаштаг #EUdeb8 или Facebook.

Защо Комисията провежда дискусията точно сега?

Европа се намира на кръстопът. Всички говорят за нейното бъдеще. Често се говори за политически съюз, федерация от държави или Съединени европейски щати. Следващите месеци и години ще бъдат от решаващо значение за развитието на Европейския съюз. По-нататъшната европейска интеграция трябва да върви ръка за ръка с укрепването на демократичната легитимност на Съюза.

Какви ще бъдат резултатите от диалозите?

Мненията на гражданите ще улеснят Комисията при изготвянето на плановете за бъдещи реформи на ЕС и предстоящи промени на договорите, както и в бъдещите законодателни инициативи на ЕК. Една от основните цели на диалозите е и подготовката на изборите за Европейски парламент през 2014 година.

Клауза за защита на данните

Регистрацията за това мероприятие може да включва обработване на личните ми данни. В качеството си на администратор на лични данни Европейската комисия гарантира, че личните данни, свързани с мен, се обработват съгласно правилата, определени с европейска Директива 95/46/ЕО и Регламент (ЕО) № 45/2001. Обработването на данните се свежда до необходимото за постигането на горепосочените цели. Данните могат да бъдат архивирани от Европейската комисия.

1.  Директива 95/46/ЕО на Европейския парламент и на Съвета от 24 октомври 1995 година за защита на физическите лица при обработването на лични данни и за свободното движение на тези данни (ОВ L 281, 23.11.1995 г.).

2.  Регламент (ЕО) № 45/2001 на Европейския парламент и на Съвета от 18 декември 2000 година относно защитата на лицата по отношение на обработката на лични данни от институции и органи на Общността и за свободното движение на такива данни (ОВ L 8, 12.1.2001 г.).

Моля да обърнете внимание, че в конферентната зала ще има снимачен екип, който ще заснеме мероприятието с цел онагледяване и информиране за дейностите или проектите на европейските институции и Европейския съюз. Участниците, които отказват да бъдат заснети или не желаят техният образ да бъде използван, ще имат възможност да застанат в определена за тази цел зона. Моля да имате предвид, че отговорността за заемането на място в тази зона е Ваша. За целите на организацията Ви молим да ни информирате дали възнамерявате да заемете място в така определената зона, като отбележете това в мейла за регистрация.”

Източник:  ec.europa.eu/bulgaria

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.