Home » Избрано, политика

Фандъкова: Не забранявам протестите, за да не стане София като Истанбул

2013.07.22 Няма коментари
Spread the love

658200“Не приемам упреците на колегите от БСП, че не се забраняват протестите, и не се прилага член 13 от Закона за събранията и митингите – обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова пред БНТ. – Искам хората да знаят какво означава това на практика, когато кметът издаде заповед за забрана. Тази заповед се изпълнява от полицията. Това означава полицията с всички възможни средства да разпръснат протестиращите. Гледаме това в Истанбул. Аз не искам София да заприлича на Истанбул”.

“Повече от месец по улиците на София хората изразяват своята гражданска позиция в различни посоки. Няма как да няма проблеми и напрежение в града, когато толкова много хора ежедневно излизат, а няма кой да ги чуе. За мен това е основният проблем. Липсва диалог между тези, които протестират и тези, които са в парламента”, каза още тя.

“Заедно с полицаите сме си поставили като основна задача да няма напрежение и да няма провокации – каза още тя. – Аз искам да благодаря за пореден път на полицията, на ръководството на СДВР и МВР за това, че действително до този момент не са допуснати сериозни провокации. Благодаря, разбира се, и на самите хора – протестиращите, които не допускат в своите редици подобни прояви. Няма организатори на протеста, с които да се свържем и да обсъдим маршрута. Когато се говори за член 13, това означава – вместо полицията да излезе с жилетките Антиконфликт, излизат с щитовете и палките и използват всички методи да разпръснат протестиращите.”

Източник:  в. “Сега”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.