Home » Избрано

Фонд “Научни изследвания” наливал евромилиони в ДАНС за подслушване

2013.07.04 Няма коментари
Spread the love

Главният прокурор Сотир Цацаров НЕЗАБАВНО трябва да назначи проверка по какъв критерий и как в ДАНС са били наливани европари от Фонд „Научни изследвания” под смехотворния благовиден претекст, че са ползвани за „научни разработки”, пише сайтът Afera.bg.

 

АФЕРА разкри, че евро-парите са били използвани за ПОДСЛУШВАНЕ! Пикът на преливането на пари е бил през 2010-2011 г.

Дъщерята на тогавашния шеф на Фонд „Научни изследвания” е назначена в ДАНС и само за три години прави шеметна „кариера”. Почти всички висши фигури в ДАНС от кръга на Иван Драшков, начело със сегашния вътрешен министър Цветлин Йовчев, стават и “доктори,” и „хабилитирани лица” през Библиотекарския университет с ректор Стоян Денчев – изключително близък някога до Илия Павлов и с топла връзка към Ахмед Доган.

Главният прокурор Сотир Цацаров НЕЗАБАВНО трябва да провери какви милиони европари са били налети в … ДАНС /?!?/ от Фонд „Научни изследвания” и дали това не е ставало през Университета по библиотекознаниие, който незнайно защо са завършили всички приближени до Иван Драшков и Цветлин Йовчев.

Европарите са били налети в ДАНС под благовидния претекст, че са нужни за някакви „научни разработки”.

Откога ДАНС се занимава с научни разработки не е ясно, и ако с пет лева поне от тези пари шефовете на ДАНС си бяха направили труда да направят „научна разработка” на атентата в Сарафово например, нямаше спецслужбите да бъдат в ПОЗОРНО СЪСТОЯНИЕ И ПРЕДИ, И ПО ВРЕМЕ, И СЛЕД АТЕНТАТА.

Източниците на АФЕРА СА КАТЕГОРИЧНИ, ЧЕ АКО НА НЯКОЙ ПРОКУРОР МУ СТИСНЕ ДА БРЪКНЕ В ЦЯЛАТА ХРОНОЛОГИЯ, ДЕЙСТВИЯ И „МЕРОПРИЯТИЯ”, ВЪРШЕНИ В ДАНС ВЪВ ВРЪЗКА С АТЕНТАТА В „САРАФОВО”, НЕ САМО ЩЕ СЕ ХВАНЕ ЗА ГЛАВАТА, НО И В АГЕНЦИЯТА ЗА СИГУРНОСТ ЩЕ СЕ НАЛОЖИ САТРАПНА ЧИСТКА.

Милионите от Фонд „Научни изследвания” са влезли в ДАНС и са ИЗПОЛЗВАНИ ЗА ПОДСЛУШВАНЕ.

По това време дирекцията, която се занимава с подслушването в ДАНС, се оглавява от Цветан Китов. Цинизмът е, че днес същият Цветан Китов е назначен от правителството на Орешарски като шеф на ДАТО, което се занимава също с подслушването и външното наблюдение.

По каква схема са преминали европарите в ДАНС и дали това не е ставало чрез Библиотеркарския университет, е наложително прокуратурата да провери издъно.

Факт е обаче, че в ДАНС, по меко казано СТРАНЕН НАЧИН, КУП ВИСШИ СЛУЖИТЕЛИ, СВЪРЗАНИ С ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ И ИВАН ДРАШКОВ, СА ВЗЕЛИ „ДОКТОРСКИ” ТИТЛИ И СА УЧИЛИ, КОГАТО СА БИЛИ В ДАНС, В СЪЩИЯ БИБЛИОТЕКАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ.

Самият Цветлин Йовчев се пъчи като „хабилитирано лице”, което дори изнася лекции в учебното заведение с ректор Стоян Денчев, близък едновременно до Илия Павлов и Ахмед Доган.

Сегашната шефка в ДАНС на дирекция, която иначе трябва уж да бори корупцията, също се „хабилитира” в Библиотекарския като близка на Йовчев.

Началник кабинета на Цветлин Йовчев – Георги Великов също влиза в кръга на „библиотекарите”.

Както вече писа АФЕРА, шефът на ДАТО Цветан Китов, известен като Гърбушко в ДАНС, е отговарял там за подслушването. Парите от Фонд „Научни изследвания”, които са били ползвани за подслушване, влизат под обсега на Китов, който е бивш пожарникар, бил е пред уволнение в СДОТО към 2006-2007 г., но шефовете му решават, че може и те да загазят покрай него, и смотават проверката. Спасен е по онова време от Цветлин Йовчев, който го изтегля в НСС, а в СДОТО се почерпили, че се отървали от Китов.

Китов е абсолютно протеже на Йовчев и е отговорен е за всички незаконни СРС-та по това време.

Георги Великов пък (Мангасариян, Мармалада) е шеф на кабинета на Йовчев. В ДАНС Великов се слави с това, че никой не знае колко жени и деца има, живее скитнически живот и е завлякъл много хора с пари. В ДАНС е имало проверка, която установява, че е забравил да върне 30-40 000 лв. служебни пари за година. При връщането си като председател на ДАНС от Бойко Борисов, Цветлин Йовчев се опитва да принуди служителите да оттеглят показанията си срещу Великов, че уж били давани по принуда. Повечето от служителите отказват да го направят и напускат Агенцията.

По времето, в което европарите са налети в ДАНС, дъщерята на тогавашния шеф на Фонд „Научни изследвания” Емил Хорозов е назначена в ДАНС и само за две-три години прави шеметна „кариера”.

Така на практика точно онези – висшите служители на ДАНС, които трябва да следят стриктно дали се злоупотребява с европарите, влизащи в България, са ги ползвали за… подслушване.

Днес същите тези „библиотекари” и „хабилитирани лица” оглавяват МВР, ДАНС и ДАТО, протектирани и набутани в правителството на Орешарски от „кукловодите” в лицето на кръговете на Доган, Станишев, Първанов и Бойко Борисов.

Да видим дали прокуратурата ще се направи на глуха и няма, когато трябва да удари ДЕЙСТВАЩ ВЪТРЕШЕН МИНИСТЪР И ДЕЙСТВАЩИ ЩЕФОВЕ НА ДАНС, или „чешкият модел” е немислим за нея поради непробиваемостта на родната СИМБИОЗА.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.