Home » Е-Списание

Дискусия в Червената къща в София за изборните правила

2013.07.05 3 коментара
Spread the love

Центърът за култура и дебат “Червената къща” в София организира на 8 юли 2013 г. дискусия за промените в изборните правила.

На нея ще бъдат поставени въпросите “Какви?” “Колко?” и “Кога?” (какви промени, колко промени и кога да бъдат направени). Ще се обсъдят и възможните сценарии за процедура по обсъждане и приемане на промени в Изборния кодекс. Ще се изясни и въпросът защо 14 НПО-та не участват в обсъждането на изборните правила в парламентарна зала.

.

8 юли 2013 г., 10.00 ч. – 12.00 ч., Червена зала на Червената къща

(София, ул. “Любен Каравелов” 15)

дискусия

“Промените в изборните правила – утопии и реалности”

.

Целта на тази дискусия, организирана от Червената къща, е да се чуе какви промени в Изборния кодекс предлага тази група активисти и експерти, която отказа да обсъжда предложенията си с този състав на парламента, по времето на това правителство.

Обсъждането ще има три главни теми:

„Ролята на медиите“, „Начинът на излъчване на представители“ и „Изборна администрация“.

Сред панелистите в дискусията ще бъдат Антоанета Цонева (Институт за развитие на публичната среда), Даниел Смилов (Център за либерални стратегии), Ваня Нушева (“Прозрачност без граници”), Кристина Христова (Асоциация на европейските журналисти) и други.

Боряна Димитрова (“Алфа рисърч”) ще даде контекста, като опише очакванията на гражданите към промените в изборните правила. След това ще има свободна дискусия.

Модератор на дискусията ще бъде Деян Кюранов

Live stream с помощта на OFFNews и платформата “Гневни млади хора”.

.

Организаторите очакват и други мнения относно промяната на изборните правила.

Това може да стане по два начина:

– Извън интернет (offline): физически, в хартиен вариант, всеки може да пусне своите идеи или очаквания в картонена кутия, озаглавена „Гласуването има значение“ на рецепцията на Червената къща.

Оnlineинтерактивно по време на дискусията и непрекъснато на мейла на Червената къща – [email protected]

.

По информация от Червената къща

3 коментара »

 • Лила said:

  Думата “непрекъснато” се повтаря няколко пъти в текста. Нали означава “ПО ВСЯКО ВРЕМЕ”?

 • Лила said:

  Защо Мариана Чристова си е лепнала за името РЕКЛАМА НА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ? Техен рекламен агент ли е?

 • Mariana said:

  Уважаема Лила, не знам коя Мариана Христова имате предвид, но рекламата за недвижими имоти, която може да излиза чрез линкове във Фейсбук или другаде към всяка една публикация на Еврочикаго, е единствената реклама в момента на сайта. За ваше сведение, рекламата е на създателите на изданието, на хората, които дават пари от собствения си джоб да го издържат.

  Не знам дали има нужда да ви споменавам и, че изданието има редактор, чието име е Мариана Христова (пишещата Ви тези редове), но този редактор нито има фирма за недвижими имоти, нито когато и да било е имал такава.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.