Home » Избрано

Най-богатият 1% от населението контролира 39% от световното богатство

2013.06.02 Няма коментари
Spread the love

Най-богатият един 1% от населението вече контролира 39% от световното богатство, като този дял вероятно ще се увеличи в следващите години, според нов доклад на Boston Consulting Group. Общото богатство на световното население се е увеличило със 7.8% през миналата година до 135 трлн. долара, според доклада.

Най-богатият 1% е контролирал 52.8 трлн. долара от него, а тези, които разполагат с 5 млн. долара или повече контролират близо една четвърт от световното богатство. Тази концентрация вероятно ще се увеличи в следващите години, тъй като състоянието на богатите се увеличава с по-бързи темпове отколкото общото световно богатство като цяло.

Броят на милионерите по света е скочил с 10% през миналата година, достигайки 13.8 милиона. Според проучването световното богатство ще се увеличава с по около 4.8% на година в следващите пет години, въпреки че състоянието на милионерите ще се увеличава с почти двойно по-бързи темпове.

Източник:  КРОСС

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.