Home » Избрано

На вниманието на всички българи, живеещи в чужбина

2013.06.01 Няма коментари
Spread the love
Стефан Краев

Стефан Краев

На вниманието на всички българи, живеещи в чужбина, притежаващи също друго, освен българското, гражданство, и заемащи във Фейсбук антиправителствени позиции.

Чух от съвсем сигурно место, че е в ход схема за затварянето на устата ни при посещение в старата ни Родина.

Сюрпризът ще бъде или с нещо “уж случайно намерено в багажа ни” и уличаващо в криминално престъпление, или “вразумяване” от онези с чуковете…

Горещо препоръчвам на всеки, който в уводното изречение може да се разпознае, да отиде до съответната полицейска служба по местоживеене и да изложи писмено становище (Anzeige, Statement), че не е изключена подобна агресия срещу него, когато пребивава в България, въпреки че се стреми до педантичност да спазва законите там, не е конфликтна личност и особено внимава в уличното движение.

Също така да изисква да му бъде проверяван багажът при излизане от съответната страна, когато ще пътува за към България, за да не го „изненадат” на границата с нещо “случайно намерено“…

Във всички случаи да настоява писменото му становище да бъде заверено с входящ номер (иначе ще го изхвърлят, щом си излезе) и да бъде адресирано, също така, както до Външно министерство на съответната страна, така и до посолството й в София.

Малко се дърпат в полицията да се занимават с Вас, ама ако сте в компанията на местен адвокат (ако имате адвокат, който редовно наемате по други въпроси, заради един обяд ще Ви направи компания и дойде с Вас), той бързо ще ги убеди. Принципно те са задължени да приемат писменото Ви становище и да го архивират.

Като за последно, препоръчвам Ви, когато сте в страната, да има ваш близък или роднина, който веднага да информира съответното посолство, ако нещо се случи с Вас.

Не приемайте думите ми, като параноя. Отделете 2-3 часа и го направете.

Знам с какви индивиди (ДС/тежки криминални престъпници) си имаме работа в България. Сърбал съм им попарата…

Не че това ще ни предпази на 100%, ама поне остава моралното удовлетворение, че ще стане достояние на втората ни Родина, а Западните демокрации са чувствителни, когато се нарушават правата на гражданите им, особено в друга страна, и поемат защитата там.

 

Стефан Краев,

Виена

—————————————————————————

Бел.ред:  Коментарът е написан във Фейсбук.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.