Home » Избрано

Цветанов наредил да подслушват Цацаров след избирането му за главен прокурор

2013.05.30 Няма коментари
Spread the love

Ивайло Крачунов,  Pik.bg

.

ц

Нов мегаскандал е на път да ръзтърси България. Оказа се, че по нареждане на Цветан Цветанов е бил подслушван главният прокурор Сотир Цацаров. Това разкрил пред разследващите свидетел, който им разказал подробно как Цветанов устно му е разпореждал да извършва незаконно подслушване на обвинител №1, малко преди официално да встъпи в длъжност. Предполага се, че по този начин Цветанов е искал да събере компромати срещу Цацаров и в случай на нужда да го изнудва.

Свидетелят проговорил в рамките на досъдобното производство за незаконно подслушване, което стартира преди около месец след сигнал на соцлидера Сергей Станишев, който алармира, че в нарушения на закона са използвани СРС-та срещу Росен Плевнелиев, Георги Първанов, Кристалина Георгиева и Симеон Дянков.

По време на разследването първоначално към отговорност бяха привлечени директорите на звеното за подслушване СДОТО Цветан Иванов, Камен Костов и Сергей Кацаров. След това магистратите обявиха, че ще повдигнат обвинение на Цветанов, защото той им е давал устни заповеди кого и как да записват и проследяват с външно наблюдение.

“Дано свидетелят потвърди показанията си срещу Цветанов и в съдебната зала. В противен случай обвинението срещу него може да се пропука”, категорични са магистратите.

Днес главният прокурор внесе искане за снемане на имунитета на Цветан Цветанов. Очаква се идните дни той официално да се превърне в клиент на прокуратурата.

Магистратите все още преценяват дали да му определят мярка за неотклонение парична гаранция или арест.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.