Home » Авторски страници, Е-Списание

Репортаж от първата манифестация по случай 24 май в Чикаго

2013.05.29 4 коментара
Spread the love

В този репортаж, заснет от децата от Детско Студио “ТЕЛЕВИЗИОНЕРИ” в Чикаго, може да се види как, на хиляди километри от Родината, български деца, учители и родители манифестират, пеят, танцуват и се веселят по случая Празника на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Събитието е инициирано и организирано от Малко Българско Училище в Чикаго. Празнувайки 24 май, децата за първи път манифестират, а родителите си припомнят как са празнували и манифестирали, когато самите те са били ученици.

24 май се празнува разбира се не за първи път от българската общност тук, но за първи път, по инициатива на едно от вече 8-те български училища в Чикаго, празникът е придружен и от манифестация.

Благодарение на децата от Детско Студио “Телевизионери” и тяхната ръководителка, г-жа Мария Илиева – Mutzuna, моменти от празничното събитие са запечатани и могат да бъдат видени от всички.

.

Еврочикаго

 

4 коментара »

 • Симона said:

  Благодарим на г-жа Илиева за прекрасния репортаж на манифестацията, организирана и проведена от нашето Малко българско училище. Благодарение на нея много от българите в Чикаго станаха свидетели на вълнуващи мигове от живота на училището ни, на радостта и ентусиазма на малки, големи и още по-големи българчета, носещи в сърцата си духа на братята Кирил и Методий. За съжаление разказът за честването на 24 май, за връчването на свидетелствата на първите ни осмокласници, за тяхното абитуриентско приключение остана непрочетен от никого, но това не намалява в никакъв случай гордостта ни, че учим и възпитаваме прекрасни деца!

 • Mariana said:

  “За съжаление разказът за честването на 24 май, за връчването на свидетелствата на първите ни осмокласници, за тяхното абитуриентско приключение остана непрочетен от никого.”

  Нищо по-лесно от това ако някакъв текст, разказващ за връчването на свидетелствата на първите осмокласници и за тяхното абитуриентско приключение, беше изпратен на редакционния ни мейл, този разказ да беше публикуван.

  То и сега не е толкова късно, но трябва някой да го напише и да ни го изпрати 🙂

 • Симона said:

  Благодаря Ви, Мариана, за това, че реагирате на моя коментар.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.