Home » Авторски страници, политика

Приключиха изборите в Азия. В Япония и в Южна Корея победиха Зелените

2013.05.12 5 коментара
Spread the love

Малко преди 16 часа българско време е приключило гласуването в Канбера (Австралия), Сеул (Южна Корея), Пекин (Китай) и Токио (Япония). 

Изборният ден тече в Атланта, Бостън, Вашингтон, Сейнт Питърсбърг, Форт Лодърдейл и Чикаго (вж. линк). Към 18 часа в чужбина са гласували общо 71 821 български граждани. (Най-много са гласувалите в Турция – 42 226 души).

—————————————————

Резултатите от изборите за 42-рото Народно събрание в Япония

Резултатите от току що завършилото преброяване сочат, че са гласували общо 68 избиратели.

На първо място са ПП “Зелените” с 18 гласа, “Коалиция за България” е получила 16 гласа, ГЕРБ – 13, Движение “България на гражданите” – 6.

.

Резултатите в Южна Корея*

При гласуването в единствената изборна секция в столицата Сеул се получиха следните резултати: Гласували – 48.

За ПП “Зелените” – 15;  за ГЕРБ – 7; за БСП – 6.

Останалите гласове са за други партии.

.

———————————————————————————

* В 50 милионната Южна Корея живеят, временно или постоянно, около 150 българи.  Те са предимно студенти, пилоти от различни авиолинии, както и отделни специалисти и специализанти. Знаменателното е, че независимо от малкия брой наши сънародници, в Сеул работят два български ресторанта, където винаги има истинско кисело мляко. Именно с йогурта, както го наричат тук, обикновените корейци свързват най-често името на България.

 

Eurochicago.com

Seoul_001

Изборната секция в Сеул, 12 май 2013 г.

Seoul_002

.

Опашка в Токио, но не от избиратели, както е в Лондон (вж. тук).

5 коментара »

 • Смърф said:

  Убеден съм, че тези резултати са обосновани от факта, че българите в чужбина, слушайки новините ни, са разочаровани от по-известните партии и затова гласуват за напълно неизвестни за тях хора. Това е единственото обяснение и не разбирам “зелените” на какво толкова се радват, при условие, че в България даже и 1% не се знае дали минават…

 • Rammstein82 said:

  те си мислят, че тукашните зелени са като техните зелени. забравили са, че в България нищо не е такова каквото изглежда. нашите зелени са като дините – отвън зелени, отвътре червени.

 • Ягода said:

  Българите извън страната се подвеждат лесно. Вероятно виждат какви са истинските Зелени по света и затова се подлъгат. Но аз съм имала контакти с българските Зелени и мога да ви кажа, че единствената им цел са субсидиите.

 • Наталия Димитрова said:

  Ей пък как пък един българин не вземе да напише нещо свестно за друг българин, без да злобее и завижда! И на какви факти скъпи ми писатели пишете, че единствената цел на Зелените е субсидията? И какво лошо има в субсидиите въобще, ако те наистина се ползват за ползу роду, а не за трупане на лихви в банката (визирам ГЕРБ), организиране на банкети и скъпи предизборни концерти (всички останали партии)? Знаете ли колко екологични проблеми имат да се решават в България и че почти всяка седмица ни звънят хора от цялта страна и ни пишат да им помогнем я с незаконно сметище, незаконен строеж в защитени местности, използване на цианиди в добива на ценни метали, опастност от застрояване на градски паркове и пр. и пр.? За да огреем на всякъде трябват и пари за проучвания и пътувания и съдебни такси и пр., които няма как да се наберат само с членски внос! Който ви казва, че само с това го прави, значи откровено лъже.

  А за цветовете в Б-я казваме: когато всички партии узреят стават зелените.

  с уважение
  Наталия Димитрова
  кандидат на Зелените от Благоевград

 • Елена said:

  Браво Натaлия!!!
  А на Ягоди, Смърфове, Рамщайни и подобни ще кажа: яжте си попарите сега, дето сами сте си ги надробили… Ще го разберете някой ден …
  Хайде искам отговори от вас, господа, къде са ви доказателствата какъв бил цвета на зелените отвътре и какви са им основните цели. Или господа, сте от онези, които просто трябва да полаят срещу ИСТИНАТА, за да не се чуе и разбере от хората?!? За да може помията да изплува отгоре. Както Радой Ралин е казал: “Докато свят светува, мазният отгоре плува.” Дано го опровергаем, колкото и да го харесвам …

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.