Home » Избрано

Новият депутат от ДПС Ахмед Башев бута с багер евангелска църква

2013.05.17 Няма коментари
Spread the love

Бившият кмет на община Гърмен и нов депутат от област Благоевград Ахмед Башев изпрати багер с двама техници от общината и полиция в ромския квартал „Кремиковци” в село Марчево, за да събори сградата на евангелската църква там, сигнализираха пред в. “Вяра” уплашени общинари. Стотици се изправиха с телата си пред тежката машина.

Така, дни преди да тръгне за Народното събрание, за да защитава интересите на жителите на община Гърмен, новоизбраният от ДПС депутат тръгна срещу ромите от този квартал. Причината за акцията, посочена пред “Вяра” от потърпевшите, е, че са гласували масово за ГЕРБ, а не за ДПС и него самия. Обяснението на Башев пък е, че имало молба от Диана Карагьозова за събаряне на църквата. Бившият кмет обаче умишлено премълчавал подробностите около молбата и договорката му с Карагьозова и пастора Айдаров да не премахва съоръжението, обясняват случая пред “Вяра” ужасени от безбожния акт жителите от квартала.

Тази църква и многото незаконни къщи нашият управник Ахмед Башев бранеше ревностно от събаряне години наред, тъй като досега гласувахме за него на всички избори. Този път обаче не го подкрепихме и той реши да ни накаже, като ни лиши от храма, в който ние изучаваме Библията, събираме се на богослужения и посрещаме пастори от цяла България, които учат нас и децата на вяра, доброта и уважение към ближния. Откакто повечето от нас посещават тази църква, кражбите и безотговорността, та дори и пиянствата намаляха категорично. Какво значи депутат или кмет да събаря храм, тези хора нямат ли страх от Бога, та заради злобата, отмъщението и властта посягат и на храмове, коментират роми, които посещават църквата.

Източник:  БЛИЦ

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.