2022-11-26

1 thought on “Благодатният огън слезе на земята

 1. „Ръководителят на лаборатория за йонни системи към института Курчатов Андрей Волков успя да направи това, което досега не можа да постигне нито един учен в света: той проведе научен експеримент в храма на Божи гроб в Ерусалим.

  По време на спускане на Благодатния огън уредите са регистрирали рязко нарастване на електромагнитното излъчване.

  52-годишният кандидат на физико-математическите науки Андрей Волков винаги се е интересувал от необичайното явление на спонтанното запалване на огъня в храма на Божи гроб, което се случва в навечерието на православния Великден. Този огън се появява сам по себе си, а в първите няколко секунди той не изгаря, вярващите си мият лицето и ръцете с него, като с вода. Волков предположил, че този пламък е плазмен разряд.

  И тогава му идва идеята за смелия експеримент – да измери електромагнитното излъчване в църквата по време на появата на Светия огън.

  – Знаех, че това не е лесно – в светилището с оборудване може и да не ме пуснат, казва Андрей Волков. – Но все пак реших да поема риска, а всички инструменти да побере в едно обикновенo куфарче. Като цяло се надявах на успех. И ми провървя“.

  Излъчването

  Ученият настроил така устройството, че ако по време на появата на Благодатния огън се получи пик на електромагнитните полета, компютърът ще го фиксира. Ако пламъкът е само фокус за вярващите, тогава това няма да се случи.

  Волков гледал как патриархът на Ерусалим влиза в храма с куп свещи. Хората замръзват в очакване на чудото. В крайна сметка, според легендата, ако Благодатният огън не слезе при хората в навечерието на Великден, това ще отбележи приближаването на края на света.

  Фактът, че е станало чудо, Андрей Волков разбира преди всички останали в храма – инструментите му показват скок на електромагнитното поле.“

  http://svetoven.pogled.info/news/45181/Uchen-razgada-misteriyata-na-Blagodatniya-ogan

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *