Home » Е-Списание

ФБР спряха БГсреща, ТРИОтелевижън и ДиДжейТачо

2013.05.30 Няма коментари
Spread the love

Съобщение от пресцентъра на МВР: Прекратена е дейността на три сайта, предоставяли нерегламентиран достъп до телевизионни програми. Операцията е проведена от служители на ГДБОП и ФБР.

Тя е извършена след разследване, продължително около 4 месеца. Става ясно, че сайтовете: www.bgsreshta.com , triotelevision.com и www.djtacho.com предоставят неограничен достъп до български и международни телевизионни програми, които са защитени обекти на авторското и сродните му права. Сървърите на сайтовете са на територията на САЩ, уведомени са компетентните органи. След проверка, извършена от специални агенти от офиса на ФБР в Чикаго е установено, че са нарушени както българското, така и американското законодателство по отношение на защитата на интелектуалната собственост. В тази връзка, със съдействието на хостинг компаниите, е преустановена незаконната дейност на трите сайта. Работата по разследването продължава.

Еврочикаго

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.