Home » Избрано, политика

“Атака” подкрепя правителство с 10 депутата, Явор Нотев гласен за шеф на НС

2013.05.16 Няма коментари
Spread the love

Председателят на „Атака” Волен Сидеров е инструктирал част от депутатите си да гласуват „по съвест” при одобряването на програмно правителство, подкрепено от БСП и ДПС, съобщава в. “Репортер”, без да цитира източник на информацията си.

Сигурно е, че поне 10 от народните му представители ще натиснат зеленото копче в полза на кабинета, нареден от Сергей Станишев и Лютви Местан, се казва в публикацията.

Така „Атака” избягва явно съглашение с двете формации, което би било разтълкувано като предателство от избирателите, подкрепили националистите.

От друга страна БСП и ДПС ще се нуждаят от гласовете на парламентарната група на „Атака” при всяко гласуване, което дава възможност на Сидеров за плодоносни маневри в полза на партията и народа.

Подкрепа за ГЕРБ изобщо не била обсъждана.

Легендата на Сидеров, с която обяснява на избирателите си защо „Атака” застава до ДПС и БСП, е да излезе пред хората и да заяви, че в партията няма диктатура, а напротив – демонстрирана е свобода на мненията и гласуването е било по съвест.

Сидеров бил обнадежден и от факта, че никъде не става дума за коалиция, която да разпределя министерски кресла между БСП, ДПС и „Атака”, както беше при управлението на Станишев, Доган и Симеон Сакскобургготски в периода 2005-2009 година. Ако кабинетът е експертен, партийните съюзи в парламента не са уредени със споразумения и това ще позволи на Сидеров лесно да се обърне срещу програмното правителство в даден момент.

В същото време из кулоарите активно се говори, че друга част от сделката със Сидеров ще е номинацията на неговия депутат Явор Нотев, елитен столичен адвокат, за шеф на парламента./ПИК/

Източник:  Bulgarski.pogled.info

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.