Home » Избрано, политика

Протести в София, озаглавени “Народът срещу олигархията” и “На бунт”

2013.03.31 Няма коментари
Spread the love

Два протеста се провеждат днес в София, продължават негодуванията през сградата на общината във Варна

Две протестни шествия се провеждат днес в София, съобщиха организаторите. Единият е под надслов “Народът срещу олигархията”, организиран от “Народното социално движение”, а другият е “На бунт”, воден от ВМРО.

И двата протеста започнаха в 11 ч. (българско време – бел.ред.) Маршрутът на протестиращите от “Народът срещу олигархията” е ул. “Раковски”, бул. “Цар Освободител”, Президентството.

Основните им искания са: незабавно пускане на 3 и 4 блок на АЕЦ “Козлодуй”; одържавяване на електроразпределителните дружества; мораториум върху съдебните и изпълнителни дела, заведени от ЕРП-ата, “Топлофикация”, банките и водоснабдителните дружества срещу жизнено важни имущества на гражданите; прекратяване концесиите в златодобива.

Протестиращите са и против приватизацията на БДЖ и ВМЗ-Сопот.

Организираният протест под надслов „На бунт” тръгна от Съдебната палата в столицата и се отправя към площада между Министерски съвет и Президентството.

Междувременно около 50 души са се събрали на протест пред сградата на община Варна. Те са издигнали плакати, на които е написано: “Виновните са пак невинни! До кога ще плащаме най-високите лихви?”, “Банки поробители – отровихте дните ни”, “Вън енергийните монополи”, “Искам да работя!”, “Не” на тайната приватизация”.

За сега протестът преминава мирно. Протестиращите нямат намерение да блокират кръстовището пред общината във Варна.

Продължава да съществува и палатковият лагер, в който гладува Младен Живков в знак на протест и с искане за оставка на Общински съвет – Варна.

Източник:  Vesti.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.