Home » Авторски страници, Е-Списание

Реч срещу империята на ТИМ и партийните групировки

2013.03.08 7 коментара
Spread the love

Plamen_Goranov8-ми март отмина вчера. Много от нас го отбелязаха, като празник на жената. И пропуснахме да си спомним, че точно вчера се навършиха 30 години от една знаменателна реч на Роналд Рейгън. Реч, в която той сравни комунизма, с империя на злото.

Ето какво четем в Уикипедия по въпроса:

Империя на злото (на английски: Evil empire) — е политическо клише, използвано за първи път от президента на САЩ Роналд Рейгън по отношение СССР. Обозначава силна държава, чиято политическа природа априорно се приема за зла. В речта си пред Националната асоциация на евангелистите в САЩ, в Орландо, Флорида на 8 март 1983 г., Рейгън нарича СССР Империя на злото и обявява борбата си срещу нея за своя главна задача.

Речта е на тема Религиозната свобода и Студената война. Първата й част е посветена на моралните и религиозните проблеми на американското общество. В нея Рейгън се застъпва за традиционните ценности. Продължавайки към проблема за злото и греха, той отбелязва, че САЩ също не са лишени от тях. След това Рейгън преминава към темата за комунизма като въплъщение на злото. Характеризира СССР като тоталитарна държава и обвинява комунистическите лидери в принципна аморалност. Заедно с това Рейгън изразява намерението си да се договори с Москва за съкращаване на ядрените оръжия, в името на мира.
В края на тази реч се намира и знаменития пасаж, благодарение на който речта на Рейгън се прославя като “Речта за злото” и влиза в световната история:

Yes, let us pray for the salvation of all of those who live in that totalitarian darkness — pray they will discover the joy of knowing God. But until they do, let us be aware that while they preach the supremacy of the state, declare its omnipotence over individual man, and predict its eventual domination of all peoples on the Earth, they are the focus of evil in the modern world. (…)
But if history teaches anything, it teaches that simple-minded appeasement or wishful thinking about our adversaries is folly. It means the betrayal of our past, the squandering of our freedom. (…)
So, in your discussions of the nuclear freeze proposals, I urge you to beware the temptation of pride — the temptation of blithely declaring yourselves above it all and label both sides equally at fault, to ignore the facts of history and the aggressive impulses of an evil empire, to simply call the arms race a giant misunderstanding and thereby remove yourself from the struggle between right and wrong and good and evil.(…)
I believe we shall rise to the challenge. I believe that communism is another sad, bizarre chapter in human history whose last pages even now are being written. I believe this because the source of our strength in the quest for human freedom is not material, but spiritual. And because it knows no limitation, it must terrify and ultimately triumph over those who would enslave their fellow man.

В превод:

Нека възнесем нашите молитви за спасение на тези, които живеят в мрака на тоталитаризма, да се помолим те да открият радостта от познаването на Бога. Но докато те не направят това, нека бъдем уверени, че те ще проповядват превъзходството на онази държава, която обявява своето превъзходство над личността и предсказваща своето превъзходство над всички останали народи в света, и ще бъдат център на злото в съвременния свят (…) Ако историята ни учи на нещо, това е, че е глупаво да се правят отстъпки на агресора, като се представя желаемото за действително. Това е предателство към нашето минало и пренебрежение към собствената ни свобода. И така, в своите обсъждания и предложения за замразяване на ядреното въоръжение аз настоятелно Ви моля да избягвате съблазънта на гордостта, съблазънта необмислено да се обявявате за по-важни от всичко и да обявявате за еднакво виновни и двете страни, игнорирайки историческите факти и агресивните пориви на империята на злото, за да можете просто да наречете надпреварата във въоръжаването “гигантско неразбирателство” и по този начин сами да се отстраните от борбата между справедливостта и несправедливостта, между доброто и злото.

Вярвам, че ние трябва да се изправим пред предизвикателството. Вярвам, че комунизмът е само една тъжна, странна глава в човешката история, чиито последни страници, сега се пишат. Вярвам в това, защото източникът на нашата сила е стремежът за човешката свобода. Не е материалното, а духовното. И тъй като духовността (за разлика от материалното) не познава ограничения, тя е по-силна и в крайна сметка ще триумфира над тези, които са поробили ближния.

В речта си Роналд Рейган казва също: Винаги съм си мислел, че борбата за място в света, никога няма да бъде решена с бомби и ракети, с армия или военна мощ. Ние си имаме работа с духовна криза, това е тест за морална воля и вяра.

Според историците, хората са запомнили и са се обръщали към тази реч, защото в нея много просто и ясно е поставена идеята, прозира дори идеализмът на целите пред нацията.

Дали не можем днес, тридесет години след знаменателната реч и 23 години след падането на Берлинската стена, живеейки полусвободни в лапите на измислени партийни лидери и псевдо-капиталисти (наследници на най-мракобесното крило на Партията) да се провикнем:

Глупаво е да се правят отстъпки на агресора, като се представя желаемото за действително. Това е предателство към нашето минало и пренебрежение към собствената ни свобода. Избягвайте съблазънта на гордостта, съблазънта необмислено да се обявявате за по-важни от всичко и да обявявате за еднакво виновни и двете страни, игнорирайки историческите факти (и ДС) и агресивните пориви на империята на злото и по този начин сами да се отстраните от борбата между справедливостта и несправедливостта, между доброто и злото.

Вярваме, че ние трябва да се изправим пред предизвикателството. Вярваме, че последните 23 години са само една тъжна, странна глава в българската история, чиито последни страници, сега се пишат. Вярваме в това, защото източникът на нашата сила е стремежът за човешката свобода. Не е материалното, а духовното. И тъй като духовността не познава ограничения, тя е по-силна и в крайна сметка ще триумфира над тези, които са поробили ближния.

 

Ето какъв е пътят на бъдещата борба с империята на партийните групировки, посказан ни от неизвестен автор – според г-н Белчо Донев (линк) авторът е Ивелин Вичев – Воеводата от Варна, но се оказа, че това е текст на Атанас Чобанов от Биволъ (линк)

.

Как да изкореним ТИМ (и подобните му)?

.

През септември 2012 г. когато медиите не смееха дори да произнесат името ТИМ написах статията “Против ТИМ и техния проект за България“.

Статията ми завършва с въпрос: “Какво ли ще е ако някой ден несъгласните с това мафията да определя съдба станем 5000, като на Орлов Мост?”. Ето че това се случи. Днес, след саможертвата на Пламен Горанов, се чувствам длъжен да развия мъглявия въпрос “какво ли ще е” в конкретни и възможни мерки.

Пламен счупи медийното табу за ТИМ. Правоохранителното табу обаче още действа. Данните и сигнали за престъпна дейност на групировката в миналото и в момента са многобройни, но прокуратурата мълчи.

При това положение гражданското общество има два начина да се справи с проблема ТИМ: да принуди институциите да ликвидират този проблем или да го ликвидира само. И в двата случая става дума за война срещу милитаризирани мутри, която няма да е лесна и най-вероятно ще вземе жертви.

Но на война като на война. За разлика от другите групировки на прехода ТИМ претендират, че са войници (Иво Каменов в интервю за Юрген Рот). Тимаджията Марин Митев пък си позволи да сплаши журналист с книгата “Изкуството на войната”. Редно е да си зададем въпроса какви и чии войници са те? Елитното поделение “Тихина”, от което идват тимаджиите е люпилня за държавни терористи: командоси, които са подготвени да правят диверсии и да провеждат специални операции в защита на престъпния комунистически режим на Тодор Живков. Тази идеологическа закваска днес се проявява в специалните им отношения с високопоставената путинска номенклатура. По същество тимаджиите са истинската пета колона у нас, нейното така да се каже ударно финансово и въоръжено крило.

Посланик Джеймс Пардю, който е бивш военен разузнавач, без съмнение е надушил идеологическия и военен враг в мутиралите като мутри бивши тюлени. “Като групировка на организираната престъпност, ТИМ се занимава с широк спектър от криминални дейности – изнудване и рекет, заплахи, проституция, залагания, трафик на наркотици, кражби на коли и трафик на крадени автомобили.” – пише той през 2005 г. Но по-интересно е, че ги определя като “най-големия икономически проблем на България“, предричайки пълното сливане на чистия и мафиотския бизнес на групировката, което се наблюдава днес. Не само голям криминален, но и голям икономически проблем, защото от фуражки, барети и качулки, били те елитни, не стават читави бизнесмени. ТИМ придобиха голяма част от бизнеса си с рекет и изнудване. Развиваха се, притискайки конкуренцията с рекет и изнудване. Монополизираха икономиката във Варна и я превърнаха в беден, нещастен град, но истинската им цел остава да монополизират с рекет и изнудване цялата държава.

Контраатаката на държавата трябва да започне сега. Както се полага при борба с военизирана структура тя трябва да бъде разоръжена буквално и във финансов смисъл. Гражданите трябва да издигнат конкретни искания и да принудят чрез интензивни протести бъдещия премиер и сегашния главен прокурор (а не пробитата варненска прокуратура и РПУ) да оглавят битката. Ето какво трябва да се направи с имена на отговорните и примерни срокове за започване на процедурата:

– отнемане на лицензите на охранителните фирми на ТИМ – отговорник бъдещия служебен вътрешен министър, срок края на другата седмица;

– отнемане на разрешенията за носене на оръжие на всички работещи за охранителните фирми на ТИМ – отговорник бъдещия служебен вътрешен министър, срок края на другата седмица;

– отнемане на лиценза за застрахователна дейност на ЗАД Армеец – отговорник бъдещия финансов министър, срок 1 седмица;

– отнемане на лицензите на всички фирми на ТИМ, занимаващи се със събиране на дългове – отговорник бъдещия финансов министър, срок 1 седмица;

С това се постига бързо разоръжаване и дезорганизация на мутренските отряди на групировката. Следва разграждането на финансовата и мощ на принципа “следвай парите”:

– данъчни проверки на всички фирми на групировката и лични данъчни проверки на Иво Каменов, Марин Митев, Тихомир Митев, членовете на УС на Химимпорт, ЦКБ, пенсионните фондове Сила и Съгласие, България Ер, Хемус Ер, Летище Варна, Летище Бургас и всички други свързани с ТИМ фирми – отговорник бъдещия служебен финансов министър, срок две седмици;

повдигане на обвинения на цялото ръководство на пенсионните фондове “Съгласие” и “Сила” и на партията на ТИМ “Нашия град” за съучастие в документно престъпление: за да се регистрира за изборите тази партия е взела имена и ЕГН-та на граждани от списъците на пенсионните фондове. Подправили са и подписите им. Отговорник ВКП, срок 1 седмица;

– ЦИК веднага да заличи регистрацията на “Нашия град”. Всички решения на общински съвет Варна взети с гласуване на общинските съветници избрани с порочната регистрация на “Нашия град” да бъдат лишени от правно действие – отговорник ЦИК и ВАП;

– замразяване на лицензите на пенсионните фондове Съгласие и Сила и проверка на дейността им за незаконно прехвърляне на активи към друг бизнес на групировката – отговорник ВАП и КФН, но след смяна на шефа и Стоян Мавродиев, който е компрометиран и тясно свързан с лица от ъндърграунда;

– отстраняване на шефа на БНБ Иван Искров за конфликт на интереси и злоупотреба със служебно положение в полза на ЦКБ. Вкарване на квестори в ЦКБ и начало на прокурорска финансова проверка на банката – отговорник ВАП и ДАНС, срок две седмици.

– ДАНС да започне проверка за финансовите и други взаимоотношения на шефовете на ТИМ с бившия руски министър Юрий Трутнев, понастоящем високопоставено лице в администрацията на Путин в Кремъл. ДАНС да провери данните, че лица от персоналната охрана на Путин гостуват на тимаджии и пребивава в техни хотели – срок 2 седмици;

– обявяване за порочни на неизгодните сделки на държавата с фирми на ТИМ, като се започне със скандалната сделка за Морската градина – отговорник ВКП, срок 1 седмица;

– Главният прокурор със специален екип към ВКП да обобщава данните за намерените нарушения в хода на проверката и да повдига обвинения – срок 1 месец;

– Завеждане на дела за гражданска конфискация по новия закон за личното имущество на обвинените – срок 2 месеца;

Така се действа на война: бързо, ефикасно, удряйки най-чувствителните точки на врага.

Ако държавата откаже да води тази война, гражданите имат легитимно право да се защитят, включително и чрез активни нападателни действия. Всеки гражданин индивидуално може да допринесе за изкореняването на ТИМ като се откаже от услугите на фирмите на групировката:

1. Преместване на личната пенсионна партида от пенсионните фондове “Съгласие” и “Сила” в друг фонд. Това е най-ефикасното действие, което много бързо може да постави ТИМ на колене, тъй като те не разполага с друг ликвиден ресурс за подхранване на мегаломанските си проекти;

2. Затваряне на сметки в ЦКБ;

3. Прекратяване на застраховки в Армеец;

4. Активна агитация против ТИМ. Наричане с истинското и име: организирана престъпна група, която скоро ще бъде ликвидирана и съвети към познати и приятели да предприемат 1,2 и 3 преди да са изгубили парите си.

Тези действия подкрепени с гласност от медиите, които толкова години бяха мачкани и заплашвани от групировката, със сигурност ще доведат до отслабване на ТИМ и ще принудят рано или късно властта да влезе във войната на страната на гражданите.

Обратното е равнозначно на пълна катастрофа. Ако институциите не се намесят и пасивно (или активно) подкрепят ТИМ с парите на данъкоплатците, то с голяма вероятност нещата ще ескалират и ще се наложи спасяване отвън на цялата банкова и пенсионна система.

Тогава който и да е на власт ще трябва да понесе пълната отговорност за това, че вместо да вкара в затвора три високопоставени мутри и преторианците им, след което да регулира плавно преразпределянето на награбеното от тях, е допуснал войната с мафията да завърши с поредната финансова и икономическа катастрофа.

Разбира се, гражданите имат и легитимното право да си замълчат, да се наведат и да продължат да теглят ярема. Тогава саможертвата на Пламен губи всякякъв смисъл. Всякакъв смисъл губи и идеята за правова държава, за върховенство на закона, за европейска българска нация. В крайна сметка, за физиологическия процес на превръщане на храна в екскременти не са нужни светли примери, високи идеи, чест, достойнство, национален идеал и съвест за пред поколенията дори.

Дали това е трагично или не всеки може сам да реши като се гледа сутрин в огледалото.

 

Приложения:

Вижте укрепените имения на ТИМ във Варна и в София – Бояна.

Вижте структурата на тяхната собственост тук.

Вижте мутренската армия на ТИМ тук.

.

Речта на Р.Рейгън:

 

Речта на П.Горанов:

.

7 коментара »

 • Я.Янков said:

  Няма друг изход за спасение на България, освен помитавено на съществуващият политически режим. За тази цел 3-ти абзац от Преамбюла на Всеобщата декларация на ООН за правата на човека е признал правото на бунт като легитимен метод за защита и спасение на обществото от тиранията.

 • ANGEL said:

  БОГ ДА ПРОСТИ ПЛАМЕН ГОРАНОВ ! ТОЙ ПРЪВ ИЗВИКА „ ДОЛУ ТИМ“. НЕКА ВСИЧКИ СЕ ПРИСЪЕДИНИМ И ДА ИЗВИКАМЕ – „ДОЛУ ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ, ДОЛУ ВАСИЛ БОЖКОВ – ЧЕРЕПА, ДОЛУ БРАТЯ ДОМУСЧИЕВИ, ДОЛУ НИКОЛАЙ ГИГОВ, ДОЛУ ТОДОР БАТКОВ, ДОЛУ КРАСИМИР ГЕРГОВ, ДОЛУ ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА, ДОЛУ ДИМИТЪР ИВАНОВ – ГЕСТАПОТО, ДОЛУ КРЪГА „МОНТЕРЕЙ“, ДОЛУ БЪЛГАРСКАТА ОЛИГАРХИЯ, КОЯТО Е ВИНОВНА ЗА СЛУЧВАЩОТО СЕ В БЪЛГАРИЯ !“.

 • Мисия "Празна урна" said:

  Естественото продължение на протестите, които политиканите измамиха чрез избори без избор, е бойкот на самите избори…

  https://www.facebook.com/events/150829438413989/….

  [caption id="attachment_64320" align="aligncenter" width="309"]Избори 2013 Избори 2013[/caption]

  .

 • Росен Г. said:

  АКТИВЕН БОЙКОТ НА ИЗБОРИТЕ!
  Имам друго предложение – не пасивен бойкот чрез негласуване, а активен бойкот! Чрез гласуване, но не с бюлетина, а с българското знаме и надпис “За Гражданско общество!”. При броенето на бюлетини лесно ще проличи бойкотът – според броя на невалидните бюлетини. Особено ако те се различават драстично от партийните фермани!
  Тогава нека “партийците” да обяснят наличието на 75% невалидни бюлетини и легитимността на изборите!

 • Паско Пасков said:

  Е , добре ! Колцина са готови да загубят всичко ? Много мъже се смятат за куражлии но колко са които могат да “последват” ПЛАМЕН !? Защото в борбата с ТИМ ще има много загуби , тук ще се намеси и прекрасната ни правосъдна система .Загубите ще бъдат много лични , а атаките от най-неочаквани места.Ще бъдат атакувани не само лично учасващите а и техните близки.

 • Zelenite said:

  ТИМ – заплаха за националната сигурност на страната? Решенията на ПП „Зелените” за борба срещу тях.

  http://bta.bg/bg/pressclub/id/1372/

 • Алеко said:

  Точно пък “Зелените” са виновни за трагичния край на това момче! Абсолютно съм убеден в това! Видяха се не един и два клипа, на които се вижда как сподвижници на тази псевдо партия казват на Пламен да вика именно това, което с истеричен глас вика и лидерката на “Зелените” във Варна – Калина Павлова(която също си има сериозни икономически интереси в тоя град, заради които така диво се “бори” срещу всеки, който може да и развали плановете!). Това бе жалък опит “Зелените” да натрупат точки в предизборната кампания, в която се провалиха толкова, че чак и един процент не взеха за държавна субсидия! А какви ли отчаяни опити не направиха да се докопат до тая субсидия – викаха, лъгаха, плашиха и насъскваха обществото. И Пламен излъгаха! А когато стана неудобен го пожертваха за “каузата” и използваха дори и това! Не се лъжете, българи! Хубаво вижте кои са тези, които искат да ви управляват и манипулират!

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.