Home » Избрано

България първа в ЕС в класация за риск от бедност

2013.03.29 Няма коментари
Spread the love

Рискът от бедност в ЕС е най-висок в България, според изнесените статистически данни от Федералния статистически институт (Дестатис) на Германия, съобщи Франс прес.

22.3% от населението на България е изправено пред риск от бедност. Страната ни е следвана от Румъния (22.2%), Испания (21.8%) и Гърция (21.4%), показва статистиката.

Страните с най-нисък риск са: Чехия (9.8%), Холандия (11.0%) и Австрия (12.6%).
Рискът от бедност в Германия е по-нисък от средния за Европейския съюз. 15.8% от германците влизат в тази категория. Средните показатели за ЕС са 16.9%, отбелязват в съобщение от германския институт.

Германските статистици обясняват, че лице влиза в тази категория, когато доходите му са по-малки 60% от средния доход за населението като цяло.

В Германия отговаря за човек, който има годишен доход от 11 426 евро или 952 евро на месец през 2010 година, заключават от института.

Източник:  News.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.