Home » Избрано, политика

Андрей Слабаков: Подписвалите незаконни договори в енергетиката са национални предатели

2013.02.22 Един коментар
Spread the love

Andrei_SlabakovВсички, които са подписвали незаконни договори за енергетиката, би трябвало да си понесат наказанието и трябва да бъдат осъдени за предателство към България, заяви Андрей Слабаков пред “Фокус”.

Известният режисьор и сценарист е председател на Асоциацията на свободните „Свободен избор”.

„Това са национални престъпници, и не става дума за хора, които са подписали договор, защото са се заблудили, а за такива, които целенасочено са унищожили цялата ни енергетика”, смята Слабаков. Според него виновниците трябва да влязат в затвора до живот без право на обжалване и с конфискация на имуществото.

„Явно подписаните договори са чудовищни от това, което чувам аз, не може да се подписват договори за 25 години”, каза Слабаков.

Проблемите в енергетиката не са се случвали само при едно правителство и уточни, че правителството на Бойко Борисов е най-малко виновно.

„Правителството на Борисов може да обвиняваме в бездействие и несправяне със ситуацията”, смята Слабаков.

Той обяви, че в събота от 13 часа ще се състои Кръгла маса, на която ще се обсъжда дали е редно да има гражданска квота в парламента.

„Ние не желаем да бъдем политици, принудиха ни да започнем да създаваме сдружения, за да контролираме партиите, защото те са неконтролируеми”, каза Слабаков.

На Кръглата маса са поканени представители на политиката, за да чуят исканията на гражданите. По думите му – трябва да се направи генерална промяна в начина на управление.

„Политическият модел, който съществува, очевидно не може да взима решения”, смята Слабаков.

„Не може политиците да си правят каквото искат, да подписват каквито си искат договори, и да приемат каквито закони си искат”, посочи той.

„Народът е този, който ги е избрал, и той им плаща заплатите. Трябва да разберат, че ние сме господарите, а те са слугите”, каза още Андрей Слабаков.

Източник:  в. “Труд”

One Comment »

  • Mariana said:

    “Водачите на протестите против монополите от цяла България ще се съберат в Сливен на 23 февруари, събота. Тук ще бъдат представители от Велико Търново, Шумен, Стара Загора, Добрич, Бургас, Варна, Русе, София, Благоевград, Пловдив, Дупница, Сандански, Горна Оряховица, Самоков, Хасково и другите населени места, където на 17 февруари имаше организирани протести.

    Събирането има за цел да се подготви масовият протест в София на 24 февруари и да се конкретизират исканията, които ще бъдат поставени.”

    http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1045096

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.