Home » Избрано

Демонстрациите на мафията

2013.01.30 Няма коментари
Spread the love

Организираната престъпност и свързаните с нея политици искат да дестабилизират държавата

Преди две седмици написах коментар за в. „Уикенд”, в който прогнозирах няколко неща, които ще се случат до изборите. Първото беше, че ще бъде извършен опит за атентат срещу политик. Няколко дни по-късно бе направен опит за покушение срещу лидера на ДПС Ахмед Доган. Сега се случва и второто нещо от тези диверсионни актове и публични действия на хора от организираната престъпност. Това не означава, че съм някакъв пророк. В никакъв случай.

Просто съм се постарал да си напиша домашното, т.е. да анализирам какво прави в такива периоди организираната престъпност, българската мафия, която е в преки връзки с някои политически кръгове. Ето такива неща се извършват. Преди две години избухна взривно устройство пред редакцията на един вестник. Няма да споменавам името му от хигиенични съображения. Бомбата избухна точно когато в България пристигаха няколко еврокомисари. Вчера беше стреляно срещу известно лице от ъндърграунда – Златомир Иванов-Баретата. Преди това той е бил по-малко известно лице от другата страна на барикадата, т.е. бил е в отряда на баретите.

Не мога да не правя връзка между различните събития. Организаторите, вдъхновителите, идеолозите, кукловодите или както и да ги наречем на подобни деяния, ако не са един и същи човек или хора, то поне са от един и същи кръг. Вън от всякакво съмнение е, че тяхната цел е дестабилизация на страната. Стреля се в центъра на София. Стреля се със снайперова карабина, поне според първоначалната информация. Стреля се пред хора, които са на входа на Съдебната палата. Това са посегателства върху ежедневието на българина, върху средата, в която живеем. Това е посегателство върху спокойствието на обикновените хора. Това е демонстрация на сила, демонстрация на бруталност и демонстрация на това, че ако едни хора искат нещо да направят, ще го направят, каквото ще да става.

Иван Тодоров-Доктора беше убит в неговата кола само на 150 метра от мястото, където тогавашният премиер Сергей Станишев се срещаше с турския си колега. Това са показни акции. Уви, няма разкрити и досега. Искрено се надявам, като българин, този терор да спре. Това е уличен терор. Това не е отделна акция, това не е вълна на организираната престъпност. Това е война.

Очаквам много бързи, светкавични действия, за да може да се разкрият извършителите, а дай, Боже, и поръчителите на подобно деяние. За съжаление практиката на подобни случаи у нас не води към такъв оптимизъм и тези хора не са разкрити. За мен хората, които по Конституция и по закон са призвани да противодействат на мафията и организираната престъпност, трябва да действат много адекватно, много точно и открито, доколкото това е възможно, за да няма никакви съмнения относно техните действия.

Огнян Стефанов, Vsekiden.com

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.