Home » Избрано

България – 12-та сред най-обичаните страни в света

2013.01.27 Няма коментари
Spread the love

93 процента са заявили в класацията, че обичат страната ни, само 7 на сто я мразят

20130126.dnieokwjok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

България се оказва една от най-обичаните страни по света, ако се вярва на проучване на аналитичната медиа Аmplicate.com. Силно преобладават хората, които декларират, че обичат страната – 93 процента от анкетираните, а само седем отговарят, че я мразят, и така тя е на 12-то място сред най-популярните.

Причините за това, разбира се, могат да бъдат различни. На първите три места за най-обичани страни са Швейцария, Япония и Тайланд, непосредствено пред нас са Филипините, а след нас на 13-о място е Франция. Освен Швейцария, от европейските страни, по-обичани от нас са само Италия – 4 и Испания – 8. В огледалната класация за най-мразена страна пък, България е на самото дъно – на 68-о място, като и там съседка ни е Франция – на 67-о. Най-малко мразена на последното 79-о място е пак Швейцария.

Оказва се, че най-мразена страна по света – с 42 процента заявили, че я ненавиждат, е Англия. Парадоксално, на второ място тя е следвана от себе си, защото хората са гласували отделно за Обединеното кралство. Изглежда куриозно, но следващите най-мразени са Австралия и Канада. Пето и шесто място вече по-логично заемат Израел и Саудитска Арабия. Русия е 12-а, а традиционно ненавижданите от много хора САЩ са чак на 21.

Източник:  БЛИЦ

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.