Home » Избрано

Резултат от мафиотския геноцид: 3,7 млн. българи са застрашени от бедност

2012.12.03 Един коментар
Spread the love

Геноцидът – българско ежедневие

3,7 млн. българи са застрашени от бедност и социално изключване. Това показват данните на Евростатза 2011 г.

Страната ни е лидер в европейската класация, тъй като опасността от живот в бедност грози 49,1 на сто от населението ни. За целия Европейски съюз бедността застрашава малко под една четвърт от населението.

Въпреки че страната ни е сред отличниците по фискална стабилност и макроикономически показатели в Европа, данните на Евростат са категорични:

България води значително незавидната класация на страните, чието население е най-заплашено от бедност и социално изключване. След нас се нареждат Румъния и Латвия, като и за двете държави процентът е 40 на сто, докато за България – повече от 49 на сто.

През годините при северната ни съседка показателят се е подобрявал, докато у нас от 2008 г. насам само се влошава. За 2010 г. този показател е 41,6 %, което ни е поставило минимално пред Румъния.

Рекордният процент от 49 на сто за България е най-висок не само за 2011 г., но и за предишните години.

Нито една страна не е достигала толкова високо равнище, при което почти половината от населението й е застрашено от бедност.

 

Източник:  lev.bg

(Заглавието е на Еврочикаго.)

One Comment »

  • Любомир Гаврилов said:

    На което мнистър Дянков ще отговори, че българите живеят по-богато, но не си го признават. Щели сме скоро да стигнем, че и задминем не-реформиралите се държави като Гърция, Португалия, дори Испания.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.