Home » Избрано

Обама е Личност на годината на “Тайм”

2012.12.19 Няма коментари
Spread the love

Президентът на САЩ Барак Обама е “Личността на годината” в класацията на американското списание “Тайм”.

Авторитетното издание похвали Обама за това, че е “открил и създал ново мнозинство, че е превърнал слабостта във възможност и че се е стремял в условия на големи беди да създаде един по-съвършен съюз (САЩ)”.

“По същество той е едновременно печелившият и създателят на една своего рода нова Америка – нова демографски, нова в културно отношение Америка, на която той сега е символ”, отбеляза редакторът на “Тайм” Рик Стенгъл.

Той получава престижното отличие за втори път след 2008 г., когато бе избран за първия чернокож президент в историята на Съединените щати.

Обама спечели в конкуренцията на съперници като Маляля Юсуфзай, 15-годишното пакистанско момиче, простреляно в главата от талибаните заради борбата си за правото на жените на образование, египетския президент Мохамед Морси, както и Бил и Хилари Клинтън.

Списание “Тайм” присъжда наградата “Личност на годината” на хора или неща, които са повлияли най-много на културата или са имали най-силно присъствие в новините. Миналата година изданието отличи “Протестиращия” като признание за активистите от Арабската пролет, посочва БТА.

Източник:  Dnes.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.