Home » Избрано

Дянков ще организира референдума за “Белене”

2012.11.21 Няма коментари
Spread the love

Финансовият министър Симеон Дянков ще организира референдума за “Белене”. Тази задача той получи на днешното заседание на Кабинета, предаде Стандарт нюз.

Асистенти на вицепремиера при подготовката ще бъдат министрите на икономиката и външните работи. Хората на Делян Добрев трябва да подготвят съвместно с финансовите експерти брошурата, с която ще се информират хората.

Външният министър пък ще се наложи да организира гласуването в българските мисии в чужбина.

Вицепремиерът и министър на финансите и министърът на икономиката, енергетиката и туризма трябва да внесат в Министерския съвет проект на решение за одобряване на вида и съдържанието на информационния лист по чл. 15, ал. 2 от Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление.

Вицепремиерът и министър на финансите трябва да внесе в Министерския съвет за утвърждаване проект на план-сметка за разходите по организационно техническата подготовка и произвеждането на референдума и проектна тарифа, по която се заплащат предизборните предавания по БНТ и БНР.

Министърът на регионалното развитие трябва да координира дейността по изготвяне и публикуване на избирателни списъци, министърът на външните работи – да организира произвеждането на референдума в дипломатическите и консулските представителства, а заместник министър-председателят и министър на финансите, министърът на регионалното развитие и благоустройството и министърът на външните работи – да информират министър-председателя за хода на подготовката на референдума. Дянков ще издава и наказателни постановления по чл. 300, ал. 3, изречение второ от Изборния кодекс.

Референдумът за ядрената енергетика е на 27 януари догодина. Тогава ще трябва да отговаряме “Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?”

Референдумът се провежда по инициатива на БСП, но с въпрос, формулиран от ГЕРБ. Според математиците и социолозите пък референдумът ще се провали, защото малко хора ще проявят интерес към него и ще гласуват. Все още не е ясно и кой ще плати за провеждането му.

Източник:  Аctualno.com

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.