Home » Избрано

Плевнелиев се срещна с българската общност в Бостън

2012.09.29 Няма коментари
Spread the love

Българският президент заяви в Бостън, че в България вече има култура на предприемачество

Снимка: В. Николов, president.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В България започва да се създава култура на предприемачеството, а изграждането от 2013 г. на “София тех парк” ще подпомогне този процес. Това каза на среща с българската общност в Бостън президентът Росен Плевнелиев. Държавният глава разговаря със сънародниците ни в последния ден от работното си посещение в Съединените щати.

Президентът припомни, че “София тех парк” се предвижда да бъде първата иновативна екосистема в България, която ще осигури възможност най-вече на малкия и средния бизнес да изгради стратегически партньорства в сектори с висока добавена стойност. Наложително е малките и средните предприятия да се ползват с приоритетно внимание, което не се случва в последните години, посочи българският държавен глава.

Българите в Бостън поставиха пред Плевнелиев въпроси, свързани с възможностите за реализация в страната, за привличане на повече чуждестранни инвестиции и за започване на бизнес в България.

По-рано президентът разговаря с бизнес общността и членове на “Харвард клуб” в Бостън. Пред тях Росен Плевнелиев представи икономическата ситуация у нас и възможностите за инвестиции и икономически растеж през следващите години.

Устройство за мобилен телефон, което сканира ретината и прави пълна здравна диагностика и други иновативни продукти бяха представени пред президента Плевнелиев по време на посещението му в “Кеймбридж иновейшън център”. Центърът е сред най-големите бизнес инкубатори в света, в който работят повече от 500 стартиращи компании.

В Бостън Росен Плевнелиев посети и една от големите компании в района на Масачузетс, специализирана в развитието на биотехнологиите.

 

Източник:  Dariknews.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.