Home » Избрано

Плевнелиев открива учебната година в Ню Йорк

2012.09.24 Няма коментари
Spread the love

Президентът Росен Плевнелиев ще открие учебната година в българските училища в Ню Йорк, а след това ще отпразнува със закъснение Деня на Независимостта с нашата общност там. Това ще стане в рамките на едноседмичната му визита в САЩ за участие в 67-та сесия на Общото събрание на ООН.

Президентът ще участва в  откриването на пленарното заседание на Глобалната инициатива на Бил Клинтън. Седмичната програма на Плевнелиев е запълнена със срещи на четири очи с държавни и правителствени ръководители от цял свят. Както „Монитор” писа, държавният глава ще присъства и на прием, даван от президента на САЩ Барак Обама в чест на лидерите, които ще участват в световния форум. Във вторник Плевнелиев ще бъде сред първите държавни ръководители, които ще направят изказване пред Общото събрание на ООН. Последните два дни от посещението си зад океана президентът ще прекара в Бостън.

Източник:  в. “Монитор”

 

Плевнелиев се срещна в Ню Йорк с генералния секретар на ООН Бан Ки-мун

Българският президент Росен Плевнелиев се срещна в Ню Йорк с генералния секретар на ООН Бан Ки-мун, съобщи ИТАР-ТАСС, отразявайки срещите на генералния секретар с държавни и правителствени глави, пристигнали за участие в работата на Общото събрание на ООН.

Плевнелиев ще присъства на откриването на среща по върховенството на закона на национално и международно ниво. В централата на ООН държавният глава ще има среща с представители на еврейски организации и ще разговаря с президента на Косово Атифете Яхяга.

Източник:  в. “Класа”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.