Home » Избрано

Сините настояват за електронно броене и отчитане на изборните резултати

2012.06.28 Един коментар
Spread the love

„Ние от СДС и Синята коалиция сме категорично за промяна на Избирателния кодекс и то в посока гарантиране истинността на вота на българските граждани”. Това заяви кандидатът за лидер на СДС и депутат от Синята коалиция д-р Ваньо Шарков на среща с местната структура и членовете на СДС в Кюстендил по повод предстоящите консултации при Президента във връзка с Избирателния кодекс. „Едно от нещата, за които настояваме от доста време, е да има електронно броене и отчитане на резултатите. Това ще подобри работата на секционните избирателни комисии, няма да допусне недобросъвестно отношение на някои от членовете в тези комисии и ще бъде предпазен механизъм срещу подмяната на вота на българските избиратели – нещо, на което станахме свидетели в с. Бохот, община Плевен, по време на последните местни избори”, каза Ваньо Шарков.

Той изрази категорично несъгласие с предложението на ДПС- да се позволи воденето на предизборна кампания на турски език в България. „Официалният език в нашата страна съгласно Конституцията на републиката е българският език. Предизборните кампании трябва да се водят на български език, за да бъдат ясни и разбираеми за всички граждани. Искането на ДПС е опит с етнически средства да се печелят политически дивиденти – нещо, което считаме за крайно непочтено”, каза д-р Шарков.

Пред журналистите в Кюстендил той разказа, че евродепутатът на СДС и СК Надежда Нейнски работи в Бюджетната комисия в ЕП по предложение за увеличаване на финансовите средства по Предприсъединителния механизъм за средващата бюджетна рамка на ЕС от 2014 до 2020 г. „Смятам, че Кюстендил е едно от местата, където трябва да анонсираме тази възможност, която се отваря пред западните български общини за усвояване на повече средства от предприсъединителните програми по линия на трансграничното сътрудничество с държави като Македония например. Общините от Западна България трябва да направят всичко възможно да участват в изработването на съвместни проекти за трансгранично сътрудничество, за да може да се използват финансовите средства в предприсъединителните фондове на ЕС за подобряване на инфраструктурата и повишаване на конкурентноспособността в тези райони на България. „Не трябва по никакъв начин да изоставаме с усвояване на европейските средства, защото, знаете, че по време на управлението на Тройната коалиция отбелязахме значителен спад на усвояемостта и сега е моментът да наваксаме”, призова депутатът от Синята коалиция.

Той отново подчерта, че се кандидатира за председател, за да направи силен СДС, който да бъде база за обединение на десницата в България, а това обединение да прерасне в единен десен политически субект. „Ще дам всичката енергия, която имам, за да се получи това обединение, защото то е честно спрямо избирателите- всичко останало- говоренето и в СДС, и в ДСБ за самостоятелно явяване на изборите-  е знак за самодостатъчност и самонадеяност, които са необясними за нашите симпатизанти”, категоричен бе д-р Шарков.

 

Източник:  Dnesplus.bg

One Comment »

  • Mariana said:

    Дебат в предаването „Седмицата” на Дарик радио (30.06.2012 г.) на тема Изборното законодателство може да се чуе чрез следния линк:

    http://dariknews.bg/audio_zone.php?audio_category_id=26

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.