Home » Избрано

„Актуална карта” на Турция, обхващата територии от съседни държави, се разпространява в турски училища

2012.06.06 Един коментар
Spread the love

„Актуална карта” на Турция, която обхваща обширни територии от съседни държави, е включена в компактдиск, изготвен в рамките на национална образователна програма на министерството на образованието в Анкара.

В рамките на програмата се раздават безплатни учебни материали и се организират специални отворени уроци за децата и техните родители, съобщава турският вестник „Милиет”

Учениците в Истанбул са получили мултимедийните учебни пособия, от които става ясно, че територията на Турция включва цяла Армения, някои региони на Ирак, райони на България, гръцката част на остров Кипър и райони на Грузия.

Според авторите на учебното съдържание Батуми е изконно турски град, който се намира в състава на Грузия, предаде „Кавказкий узел”. Министерството на външните работи на Грузия обяви, че ще провери информацията. От турската страна казват, че е станала грешка.

От страна на българските официални власти засега няма никаква реакция.

Източник:  БЛИЦ

One Comment »

  • Mariana said:

    Турция се извини за скандална карта

    http://bolgari.net/turciia_se_izvini_za_skandalna_karta-n2-5898.html

    Турция се извини за географска карта, според която към територията на страната са включени и райони на България и други съседни страни. Скандалът гръмна вчера, след като помагала с невярно съдържание бяха раздадени на учениците в Истанбул.

    Министерството на образованието на Турция и образователният департамент в Истанбул обявиха, че са „шокирани” от невярната информация, съдържаща се в мултимедийните учебни пособия. Според нея територията на Турция включва цяла Армения, някои региони на Ирак, райони на България, гръцката част на остров Кипър и райони на Грузия.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.