Home » Избрано

Разходите на българската държава ще могат да бъдат виждани онлайн

2012.06.27 Няма коментари
Spread the love

От 1 юли всеки ще може да вижда на сайта на българското Министерство на финансите всекидневните разходи, които държавата извършва. Това стана ясно от думите на зам.-министър Владислав Горанов. По думите му това ще е един вид взаимен контрол и премахване на всякакви спекулации.

По-голямата част от всички трансфери и разходи, които извършва правителството, ще могат ежедневно да бъдат виждани.

Разходите за заплати в държавата не са намалени, но ще има промени в критериите за получаване на допълнително материално стимулиране.

Тези, които са си клатили краката, може да получат и по-малка заплата, допълни Горанов. Ако някой служител не си изпълнява задълженията, няма да получи допълнително възнаграждение, което може да се даде на база на оценката на работата му. Това ще е обективен процес. Вие ще можете да се запознаете с решението на неговия ръководител и защо той му е поставил оценка, която му намалява възнаграждението. Това не е порок, а предимство на модела, обясни Горанов.

 

Източник:  Vsekiden.com

Бел.ред.:  Заглавието е на Еврочикаго.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.