Home » Авторски страници

Поздравителни адреси във връзка с 2 юни от българи в Украйна

2012.06.02 Няма коментари
Spread the love

 

Уважаеми сънародници!

Днес ние, българите, отдаваме почит пред паметта на загиналите за свободата и независимостта на България. Хиляди българи, обединени от Христо Ботев, се включват в революционните действия и отдават своя живот за да можем да сме свободни.

Днес е денят, когато още веднъж си спомняме за великите подвизи на нашите предци и тяхната роля в история ни. Прекланяйки главите си пред миналото, днес трябва да се замислим за бъдещето. Макар и свободни и независими, ние трябва да продължаваме да се борим и гордо да отстояваме своето име. Днес борбата е по-различна от онази по времето на Ботев. Светът на глобализацията ни проверява до колко сме силни за да запазим идентичността си.

Скъпи българи, нека всеки от нас, чрез действията си, гордо представя българската нация пред света. Нека в минутите на несигурност достойните постъпки на Христо Ботев ви дават сила да продължите да градите бъдещето на нашия силен народ. Пожелаваме ви здраве, късмет и успехи.

 

Юрий Граматик
Президент на Всеукраинската обществена организация
„Конгрес на българите в Украйна“

 

———————————————————–

Скъпи българи!

2 юни е Ден на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. Повече от един век ни дели времето от героичните постъпки на нашия народ, но значението на великото им дело винаги живее в нас.
Христо Ботев е мечтаел за свободна и независима България и е отдал всичко от себе си за да постигне целите си. Днес ние сме свидетели, че упорството и всеотдайността се възвръщат с успех и победа. Носейки в сърцата си онзи непобедим български дух, никога не трябва да се спираме пред трудностите, а да продължаваме  напред изграждайки нашето бъдеще.

От името на Българския младежки клуб „Актив“ ви пожелавам здраве, сили и вяра в доброто! Бъдете силни и горди българи, където и да сте по света!

 

Алексей Куцарев,
Председател на БМК „Актив“

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.