Home » Избрано

Световният конгрес на семействата се обяви против българския Закон за детето

2012.05.30 6 коментара
Spread the love

Докато България отбелязваше своя празник на писмеността и културата, между 25-ти и 27-ти май 2012 в Мадрид се състоя поредният Конгрес на семействата/ World Congress of Families, който събра хиляди учени, граждански активисти, парламентаристи, лекари и др. от 60 нации, за да защитят брака и семейството като основна единица на обществото. Темата на Конгреса беше “Бракът и семейството – бъдещето на обществото”, която, в противовес на публичната подкрепа на американския президент Барак Обама за гей-браковете, акцентира върху факта, че няма по-голям индикатор за бъдещия успех на съвременната цивилизация от силата на естествените семейства. Например, няколко десетки години на проучвания доказват, че естественият брак може да съдейства за намаляване на бедността с 80%.

Едни от водещите гласове в защита на семейството споделиха ценна и актуална информация във връзка с ниската раждаемост, абортите, влиянието на държавните политики върху семейния живот, възраждането ролята на домакините, правото на частно образование, проблемите с порнографията, хомосексуалното поведение и мн. др.

В интервю за медиите директорът на “Конгреса на семействата” Лари Джейкъбс сподели, че: „Днес ставаме свидетели на масово потъпкване на Универсалната декларация за човешките права, която защитава правото на децата да бъдат отгледани от своите биологични родители.”

Във връзка с проектозакона за детето, предложен от социалното министерство, лидерът на Световния конгрес на семействата и известен историк, д-р Алън Карлсон, изпрати писмо до официалните власти в България, в което той го определя като нова тирания от страна на държавата. Този закон би дал на социалните служби практически неограничена власт да се отнемат деца от техните родители без предупреждение и без каквито и да било ограничения от страна на държавната власт. Духът на българската идентичност и свобода винаги е бил жив в българското семейство. Според Карлсон предложеният законопроект сериозно ще накърни законната автономия на семейството и ще лиши родителите от полагащите им се права, заплашвайки самото съществуване на свободата.

 

За повече информация и контакт:

Стоян Георгиев,
председател “Асоциация общество и ценности”

тел. 089 990 2846;  e-mail: [email protected]
website:  www.sva.bg

6 коментара »

 • Ива Димитрова said:

  Дайте да свалим този абсурден закон, който цели смирение и послушание от страх, на и без това, послушния ни български народ! НЕ НА ПЗД!!!!!!!!!!
  Ще протестираме до дупка!

 • Радост said:

  Нека един път поне да вземем нещата във свои ръце! И стига вече гавра със Българския народ и без това е толкова трудно да си отглеждаме дечицата,а толкова любов и щастие ни даряват… та искате да ни ги отнемете по най долния начин! Къде е остана подстрекаването за раждаемост? Май само малцинството ще се зарадва от този закон! Отвратително е! Нямам думи!

  Ще протестираме до дупка!

 • Nik said:

  Добре, но къде и как?!

 • Mariana said:

  Има различни граждани, неправителствени организации, представители на религиозни общности включително, които се обявиха вече против този закон, аргументирайки се ясно и конкретно защо. Може би всички те трябва да обединят усилията си. Освен това и по-големите медии, с по-масова аудитория трябва да им обърнат малко повече внимание, за да се чуе този проблем по-добре в цялото българско общество (сега не мисля, че е така). Ако пък по-големите медии, както и представителите на държавата продължават да неглижират, едните, този въпрос, и да се смятат, другите, за непогрешими по него, тогава само един по-мащабен граждански протест може да фокусира достатъчно внимание върху проблема.

 • nelka said:

  bulgari hristiani borete se sa pravata na naschite deza i ne otstapvaite v nikakav slu4ai!
  ne se predavaite!!
  Bog e milostiv i spravedliv!!!!
  amen&ameen

 • Ива Димитрова said:

  Досега протестирахме по градове, първият протест беше на 28 април, вторият- на 11 май, ще има още, докогато трябва! Влезте във Фейсубк, има групи по въпроса: Законът за децата-кой иска да присвои децата ни, Против приемането на проекта “Закон за детето”, За родители, Гражданска инициатива за семейството, Бъдеще за децата-Община Велико Търново и още много други, там се организираме и действаме, разпространяваме листовки, организираме протести……! НЕ НА ГЕНОЦИДА НАД БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.