Home » Избрано

Според УНИЦЕФ най-много бедни деца в развитите страни има в Румъния и САЩ

2012.05.29 Няма коментари
Spread the love

България е четвърта в тревожната класация

.

Детската бедност в развитите държави според проучване на УНИЦЕФ. В проценти са дадени децата, живеещи в домакинства с доход под 50% от минималния за съответната страна. Румъния води в класацията, следвана с незначителна разлика от САЩ. България е четвърта, следвана от Испания с няколко десети от процента. Най-малко бедни деца има в скандинавските страни, Кипър и Словения.

 

 

Източник:  Welt.de

 

 

УНИЦЕФ: 50% от българските деца търпят лишения

.

50% от децата в България са принудени да търпят лишения, като по този показател страната ни е изпреварена само от Румъния – със 70%. Това показва доклад на УНИЦЕФ, публикуван днес и цитиран от АФП.

След България се нарежда Португалия с 27%, а най-нисък е процентът на търпящите лишения деца в северните страни – под 3%.

Докладът на Детския фонд на ООН сравнява два типа бедност в най-напредналите икономики в света – едната се основава на лишенията за децата, а другата измерва относителната бедност.

Данните са получени през 2009 г. и не отразяват последиците от икономическата криза.

Източник:  Vesti.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.