Home » Авторски страници

Поздравителен адрес от председателя на “Конгрес на българите в Украйна”

2012.05.24 Няма коментари
Spread the love

Уважаеми сънародници!

На 24 май редица държави отбелязват Деня на славянската писменост и култура. За мнозина това е ден на първоучителите Св. Св. Кирил и Методий, за други това е ден на Кирилицата. А за нас, българите, това е още ден за национално достояние и гордост. През вековете делото на нашите предци се разпространи в редица държави и днес нашата азбука се използва от милиони жители по цялата планета.

Чрез словото човекът се образова, а чрез културата – се обогатява. Ние живеем във века на високи технологии и на информацията. Изворите на образоваността са достъпни все повече и повече.

Скъпи българи! Нека жаждата към знанията ви води все по-често към истинските извори. Нека силата и волята ви водят към правилните извори! Нека всеки от нас, ползвайки кирилицата, бъде извор на нашата идентичност и култура. Бъдете здрави и горди българи!
Честит празник!

 

С уважение,

Юрий Граматик

Президент на
Всеукраинската обществена организация
„Конгрес на българите в Украйна“

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.