Home » Авторски страници

Поздравителен адрес от Генералния консул в Чикаго

2012.05.24 Няма коментари
Spread the love

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
ПО ПОВОД ДЕНЯ НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ

УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ,
УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,
УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

Позволете ми от името на Генералното консулство на Р България в Чикаго и лично то мое име да поднеса своите поздравления по повод светлия празник – 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост!

В деня, посветен на делото на Светите братя Кирил и Методий всички ние с гордост си спомняме за приноса на нашия велик народ към цялата славянска общност. Българската писменост и традициите на българското училище са сред най-ценните завещания, достигнали до нас от нашите предци. С ежедневния труд, който полагате, особено тук в САЩ – на хиляди километри от България, вие изпълнявате своя синовен дълг да ги съхраните.

На днешния ден съм горд и от факта, че Българската държава, чрез програмата на Министерство на образованието, младежта и науката и по-специално на програмата „Роден реч и култура зад граница” подпомагат активно просветителската мисия на Вашето училище и показва подкрепата си за всички Вас, които не забравяте своя род и език.

На всички ученици, които ще получат своите свидетелства за успешно завършено обучение в българското училище пожелавам „На добър час” и нека знанията ви помогнат да покорите света!

Честит празник!

 

С уважение,

Симеон Стоилов    
Генерален консул на Р. България
в Чикаго, САЩ

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.