Home » Избрано

Л. Георгиевски: Съвременна Македония прилича на исторически кич и карикатура

2012.05.10 Един коментар
Spread the love

До преди години нямало македонец, който да се счита за античен, а сега било масово мнението, че всички са антични македонци. Появил се и старомакедонският език – езикът на Кирил и Методий и ученика им Наум.

Съвременна Македония прилича на исторически кич и историческа карикатура, особено с ширещия се сега стремеж към антиквизация, каза в СУ на лекция пред студенти, посланици и редови слушатели експремиерът на Македония Любчо Георгиевски. Според него страната би могла да стане обект на анализ на Фройд и Юнг.

Македония имаше големи очаквания, че ще влезе в НАТО, но Гърция я спря заради името. Реформите са ОК, но позицията на Гърция е ирационална, разкритикува Георгиевски. На този фон той оцени българската подкрепа за Македония, посочвайки, че същите проблеми, които страната има с Гърция, преди 20 години можела да ги имаме с България, но България не тръгнала да блокира Македония по пътя й към НАТО и ЕС, което било правилната политика.

Въпреки някои проблеми, които съществували между нашите две страни, България трябвало да запази политиката си на постоянна подкрепа за интеграцията на Македония, пожела експремиерът. Нямаме време да отлагаме членството си в НАТО и ЕС, посочи Георгиевски.

Парадоксално е, че всичките македонци с претенции да са антични и яростни привърженици на антиквизацията на страната, я напускат и гледат да избягат от тази Велика Македония, каза още Л. Георгиевски.

Източник:  Фрог нюз

One Comment »

  • Реалността said:

    Разбира се, че сме един народ. И няма нищо трагично в това, че сме разделени в две самостоятелни държави. Важното е да си помагаме ! Една млада и неукрепнала държавица като Македония има вопиюща нужда от съседи-приятели, а не от съседи-врагове ! Очевидно, определени среди в Сърбия и техни велики “съюзници” умишлено пречат на Р Македония да влезе в НАТО и ЕС, като системно забъркват чрез своите агенти и измекяри всевъзможни провокации към България, Гърция и вътрешните междуетническите отношения ! За съжаление, простотията в Р. Македония е по-отчайваща и от тази у нас, за да не вслушва този народ в предупрежденията на такъв умен и прозорлив техен политик като Любчо Георгиевски !

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.