Home » Избрано

Парамов: Уникално нехайство и антидържавно поведение

2012.04.02 Няма коментари
Spread the love

Това е уникално нехайство. Едва ли е имало умисъл. Но ако такъв наистина е имало, това е антидържавно отношение. Това заяви за БГНЕС финансистът Кольо Парамов, коментирайки новите разкрития за помилването на садисти и опасни престъпници от Ангел Марин и Георги Първанов.

Според Парамов подобни помилвания са резултат от липсата на документация и скъсвания между институционалните звена, отговарящи за това. “За да се освободят тези престъпници значи някоя институция не си е свършила работата”, каза той.

“Абсурдно е държавата да няма механизми, с които да знае кой кого е. След като са скъсани умишлено връзките на институционално ниво, наблюдаваме подобни неща. Това е антидържавно отношение на най-високо равнище”, коментира експертът.

Той смята, че трябва да се отиде докрай в проверката на помилванията, извършени от Ангел Марин и Георги Първанов в периода, когато те са били начело на държавата. “Трябва да се вземат крути мерки свързани с институционалната база – връзките между следствие, прокуратура и съд”, подчерта Парамов. Той припомни, че държавата преди години е похарчила 15 милиона лева за проект за изграждане на комплексна информационна структура. Но днешните разкрития показват, че тези пари явно са похарчени, без да има ефект.

На 15 февруари в Народно събрание бе създадена Анкетна комисия ще разследва действията на президента и вицепрезидента Георги Първанов и Ангел Марин за периода 2002 – 2012 г., свързани с помилванията, опрощаването на държавни вземания и даването на българско гражданство.

През последните два месеца стана известно, че Ангел Марин и Георги Първанов са помилвали над 500 тежки престъпници, в повечето случаи лица извършили убийство. Така например, през май 2004 година Марин лично решава да помилва трима затворници, които “с особена ярост и нечовешка жестокост” са убили невинни хора.

Тези дни стана ясно, че двойката е извършила нарушения и при даването на българско гражданство, включително и на лица със спорно минало.  /БГНЕС

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.